03
augustus
2015
|
02:00
Europe/Brussels

De vrachtauto voor echte LEGO-liefhebbers

Na de Unimog, komt LEGO met een nieuw schaalmodel uit het aanbod van Mercedes-Benz Trucks. “Bij het overlopen van alle nieuwe modellen die Mercedes-Benz Trucks heeft gelanceerd sinds 2011, sprong er één voertuig uit als mogelijke kandidaat voor een verdere samenwerking met LEGO: de nieuwe Arocs 3245 kipwagen”, aldus Michael Dietz, hoofd Marketing van Mercedes-Benz Trucks. Met 2793 losse onderdelen, batterijgestuurde Power Functions voor elektronische bediening van het LEGO-model, en diverse pneumatische onderdelen, is dit bouwvoertuig een van de meest complexe modellen uit het LEGO Technic assortiment.

Om ervoor te zorgen dat de ontwerpers van het LEGO-model de echte Mercedes-Benz Arocs zo natuurgetrouw mogelijk nabouwden, bracht LEGO Senior Manager Niels Henrik Horsted samen met zijn team een bezoek aan de productiefaciliteit van Mercedes-Benz Trucks in Wörth om de productielijn vooraf met eigen ogen te bekijken.

“De Arocs past perfect bij LEGO Technic”, bevestigt Horsted. De ontwerpers hebben bijzondere aandacht besteed aan het zo realistisch en nauwgezet mogelijk weergeven van de unieke details en functies van de Mercedes-Benz Arocs. Het model is 31 cm hoog, 14 cm breed en 54 cm lang, en heeft vrijwel dezelfde kenmerken als de echte Mercedes-Benz Arocs kipwagen. Het radiatorrooster in baggertand-design, de handlijsten, de opstaptreden en tal van andere stijlelementen geven de Arocs zijn onmiskenbare look.


De LEGO Technic Mercedes-Benz Arocs 3245 kipwagen is vanaf 1 augustus 2015 verkrijgbaar in de winkel.