14
september
2010
|
02:00
Europe/Brussels

FleetBoard stelt nieuwe transportbeheeroplossingen voor op IAA voor bedrijfsvoertuigen

· Sectorspecifieke integratie van bestuurder, voertuig en lading in transportprocessen

· Nieuwe DispoPilot.guide-terminal als permanent geïnstalleerd toestel

· Nauwkeurige locatie van voertuigen op satellietbeelden

· FleetBoard af fabriek voor Mercedes-Benz Sprinter

Daimler FleetBoard stelt op het Bedrijfsvoertuigensalon (IAA) in Hannover baanbrekende telematicadiensten voor om de economische efficiëntie van vrachtwagens en bestelwagens te verhogen. Op de FleetBoard-stand in de Mercedes-ruimte van Daimler Trucks (hall 14/15) worden nieuwe producten voorgesteld, ontworpen voor sectorspecifieke transportprocessen en een hogere vlootproductiviteit.

Het nieuwe FleetBoard-transportbeheersysteem stelt distributiemanagers in staat om opdrachten op flexibele wijze te plannen. De FleetBoard-ontwikkelingsingenieurs zijn tot het uiterste gegaan om een ergonomische, hypergeavanceerde gebruikersinterface af te leveren. Een status-workflow, die individueel configureerbaar is voor de betrokken transporttaken, helpt bestuurders om informatie te registreren op basis van een opdracht, rit of pakket. Die informatie kan vervolgens op elk ogenblik worden doorgestuurd naar een “disposition”, inventariscontrole of ERP-systeem met het oog op een statistische kostenboekhouding bijvoorbeeld. De berichtenfunctie en de automatische overdracht van gestructureerde opdrachtgegevens naar het voertuig vergemakkelijken de communicatie met de bestuurder. Dat is bevorderlijk voor de complete controle van complexe transportprocessen, van langeafstands- tot distributieactiviteiten.

Met de nieuwe Mapping-functie van FleetBoard kunnen ritten in detail worden opgevolgd, inclusief activiteiten in grensgebieden en steden. Satellietbeelden garanderen de exacte weergave van de positie en route van een voertuig. Een nieuwe positioneringsfunctie met extreem snelle cyclusratio ligt aan de basis van die precisie en registreert de positie van het voertuig om de dertig seconden.

De DispoPilot.guide is een nieuwe toevoeging aan het gamma cabineterminals van FleetBoard, die net op tijd voor het bedrijfsvoertuigensalon werd gelanceerd. “De terminal met groot 7”-scherm (17,8 centimeter) vormt een aantrekkelijk geprijsd basismodel om operatoren te laten kennismaken met onze wereld van professionele transportbeheeroplossingen en biedt ondersteuning op het gebied van opdrachtbeheer en navigatie,” aldus Markus Lipinsky, hoofd van Daimler FleetBoard. Het navigatiesysteem omvat de jongste vrachtwagenvoorzieningen en bijkomende functies zoals een rijstrookassistent. Het houdt bij het uitstippelen van routes ook rekening met eventuele gevaarlijke goederen. Als alternatief voor gebruik buiten het voertuig blijft DispoPilot.mobile de absolute maatstaf, met zijn geïntegreerde scanner voor streepjescodes en een digitale ondertekeningsfunctie. Beide producten maken het mogelijk om bestemmingen te exporteren naar het navigatiesysteem van de vrachtwagen en bieden een individuele taalselectie en verbeterde ergonomie.

Bovendien zullen de telematicadiensten van FleetBoard af fabriek leverbaar zijn voor de Mercedes-Benz Sprinter. Voorheen was het telematicasysteem enkel als accessoire verkrijgbaar voor de Sprinter. Het systeem kan de werkings- en verwerkingskosten van vloten aanzienlijk drukken. Zo kunnen het brandstofverbruik en de CO2-emissies met maar liefst twintig procent worden teruggedrongen door een zuinigere rijstijl. “We gebruiken FleetBoard nu al een jaar in onze Sprinters. Dankzij onze operationele analyses hebben we het brandstofverbruik per voertuig met 1,5 l/100 km kunnen reduceren. En aangezien sommige bestelwagens ruim 500 kilometer per dag afleggen, maakt die besparing over enkele maanden gezien een wereld van verschil,” verduidelijkt Ralf Schumann, management assistant bij Transportservice Winkler. De bestuurders leren op een defensieve en vooruitziende manier rijden en het maandelijkse rapporteringssysteem zorgt ervoor dat ze die rijstijl ook op lange termijn aanhouden. Bovendien maakt het transportbeheersysteem het mogelijk om bestuurders en voertuigen te integreren in de meest complexe logistieke processen.

Meer informatie over het Daimler FleetBoard-gamma is verkrijgbaar op www.fleetboard.com .

Over FleetBoard

Daimler FleetBoard GmbH is een Europese marktleider in telematicasystemen voor bedrijfsvoertuigen. De terminals en systemen van de onderneming zijn ontworpen voor fleetmanagers, distributiemanagers en bestuurders van vrachtwagen-, bus- en bestelwagenvloten van alle merken en in alle sectoren. FleetBoard staat al verscheidene jaren bekend als het fleetbeheersysteem voor meer zuinigheid en transparantie. Gebruiksvriendelijke technologie helpt chauffeurs bij hun dagelijks werk. De zuivere dochteronderneming van Daimler met hoofdkwartier in Stuttgart is een door DEKRA geteste en gecertificeerde onderneming, conform DIN EN ISO 9001.2008. Sinds het merk in 2000 werd gelanceerd, werden al meer dan 75.000 voertuigen van 1500 klanten uitgerust met FleetBoard.