17
maart
2010
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Zetros: de op alle wielen aangedreven torpedovrachtwagen voor zwaar terrein

Op alle wielen aangedreven voertuigen met twee of drie assen en met een maximaal toelaatbaar gewicht van resp. 16,5 of 18 ton en 25,0 of 27,0 ton: daaruit bestaat het aanbod van de Mercedes-Benz Zetros, een torpedovrachtwagen voor zwaar terrein. Het voertuig wordt zoveel mogelijk gebouwd met technieken die in de serieproductie hun waarde bewezen hebben, maar die speciaal aangepast werden voor toepassingen op zwaar en ruw terrein. Het nuttige laadvermogen (zonder de opbouw) bedraagt bij de modellen met twee assen bijna tien ton en bij de modellen met drie assen (ook zonder de opbouw) 16 ton.

Het volledige voertuig en de onderdelen werden helemaal volgens de strenge kwaliteitsnormen van Mercedes-Benz getest en gecontroleerd met het oog op de zwaarste toepassingen op ruw terrein. Die tests omvatten zowel simulaties als proeven op testbanken en extreme zomer- en wintertests. De torpedocabine van de Mercedes-Benz Zetros werd nieuw ontwikkeld, terwijl de aandrijflijn en het chassis hoofdzakelijk gebaseerd zijn op die van de Actros en de Axor. Dat modulaire constructieprincipe houdt voordelen in voor de klant op het vlak van kosten, onderhoud en kwaliteit.

De Mercedes-Benz Zetros werd in de fabriek van Wörth ontwikkeld en wordt daar ook gebouwd. Het voertuig wordt op de assemblagelijn vervaardigd waarop ook de Econic met lage vloer en drie modellen van de Unimog gebouwd worden.

Het volledige persdossier is beschikbaar in bijlage