14
maart
2003
|
01:00
Europe/Brussels

1.000.000 C-Klasses geproduceerd !

Met de productie van de één miljoen C-Klasses (Berline, Break en Sportcoupé) in minder dan drie jaar tijd, vestigt Mercedes-Benz een nieuw record in haar geschiedenis. Nooit eerder werden er in zo’n korte tijd zo veel exemplaren van een productie-serie geproduceerd.

Twintig jaar geleden nam Mercedes-Benz de beslissing om een middenklasse-gamma te creëren en het resultaat daarvan was de lancering van de 190, een sleutelmoment voor Mercedes-Benz. De nieuwste generatie van de C-Klasse beleeft nu een ongekend succes. De C-Klasse Sportcoupé, die in de lente van 2001 werd gelanceerd, vond onmiddellijk haar weg naar de klant. Er werden van dit model wereldwijd al 146.000 eenheden verkocht. Ook de tweede generatie van de C-Klasse Break overtrof het succes van haar voorganger met een verkoop van zo’n 137.000 stuks wereldwijd. De Berline-versie was goed voor een verkoop van maar liefst 717.000 eenheden.

Deze één miljoenste C-Klasse is het bewijs van de succesvolle implementatie van het Mercedes-Benz Production System (MPS). Dit nieuw productiesysteem werd samen met het begin van de productie van de nieuwe C-Klasse opgestart en zorgde er mee voor dat de productie van de C-Klasse in slechts zes maanden tijd op volle capaciteit draaide. Dit is slechts de helft van de tijd die nodig was om dit te bereiken dan voordien.