15
december
2014
|
01:00
Europe/Brussels

1.000.000 gebruikers: car2go is grootste carsharing-onderneming ter wereld

car2go heeft in het Italiaanse Florence de miljoenste gebruiker verwelkomd en daarmee is de door Daimler ontwikkelde mobiliteitsservice de grootste carsharing-onderneming ter wereld. Zo'n 12.500 wit-blauwe smarts fortwo zijn sinds de oprichting van car2go al meer dan 32 miljoen keer verhuurd en in acht landen en 30 steden niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Bij ongeveer 1.300 stuks gaat het om de volledig elektrisch aangedreven smart fortwo electric drive, waarvan er momenteel 350 in Amsterdam worden ingezet. Wereldwijd wordt elke 1,5 seconden een auto van car2go gehuurd en dat is ca. 400.000 keer per week. Afgelopen jaar is het aantal keer dat een auto gehuurd werd verdrievoudigd.

Versterking van het marktleiderschap

car2go zal zijn groei ook volgend jaar voortzetten en de smartphone consequent inzetten als 'sleuteltechnologie'. Alle auto's van car2go kunnen sinds twee weken met de smartphone app worden geopend en ze worden na afloop van de huurperiode automatisch afgesloten. Het netwerk van car2go zal worden uitgebreid naar nieuwe markten en klanten kunnen hun membership card nu al in alle Europese locaties gebruiken om een car2go auto te huren. De Europese locaties worden aangestuurd door car2go Europe GmbH, een joint venture van moovel GmbH en Europcar.