12
augustus
2011
|
02:00
Europe/Brussels

1.500 smart-fans trokken naar la Bella Italia

Riccione/Brussel. Van 4 tot en met 7 augustus 2011 verzamelden 1.500 smart-fans uit 22 landen in de Italiaanse kuststad Riccione voor het grootste evenement ter wereld van de smart-gemeenschap. Vier dagen lang konden de fans - die voor de eerste keer sinds tien jaar niet in Oostenrijk maar in Italië bijeenkwamen - er hun passie voor deze kleine stadswagen delen en designers, tuners en experts ontmoeten. Volgend jaar verhuist het evenement naar België.

“smart times” is al geruime tijd een vaste afspraak op de internationale evenementenkalender voor alle fans van deze kleine stadswagen en sommige deelnemers zijn bereid om daar flink wat kilometers voor af te leggen. Eén groepje smart-rijders legde bijvoorbeeld 2.286 kilometer af om het feest in Riccione bij te wonen - verbazingwekkend! Daarmee waren zij wel de deelnemers die de langste reis naar Riccione maakten.

Van beachvolleybal op het strand tot een bezoek aan Aquafan, het grootste waterpretpark van Europa of een rondje op een van de beroemdste racecircuits van Italië - het Misano World Circuit -, elk onderdeel van het “smart times”-evenement bleek erg in de smaak te vallen. Een bijzonder hoogtepunt was de uitstap “smart meets Museo Ferrari” (smart bezoekt het Ferrari-museum) naar de thuisstad van de wereldberoemde rode sportwagen. Op de traditionele “smart times”-parade vestigden de smart-fans nog een nieuw record: meer dan 800 smartjes reden door de straten van Riccione, een parade die zeer gesmaakt werd door de toeschouwers. Voor het overige konden de deelnemers testritten maken, uitgebreid met smart-experts praten, 's avonds lekker gaan stappen of een bezoekje brengen aan de jaarlijkse smart-rommelmarkt. Alle bezoekers konden onder de Italiaanse zon hun hartje ophalen en kijken nu al met spanning uit naar het “smart times”-evenement van volgend jaar.

In 2012 verzamelt de internationale smart-gemeenschap in België.