23
september
2005
|
02:00
Europe/Brussels

1ste nationale “G-treffen”: het eerste hoofdstuk van een succesverhaal

Op zondag 18 september 2005 vond, in de kleigroeven te Egem, het eerste nationale Mercedes-Benz G-treffen plaats. Het was meteen een schot in de roos!

Een aantal fans van de Mercedes-Benz G-Klasse bundelde de krachten onder de naam Comité-G. Een nationale G-treffen was de eerste droom – maar zeker niet de laatste – die werkelijkheid werd.
Na de regenval van de voorbije dagen scheen de zon op het parcours dat er drassig en modderig bijlag. Kortom een kolfje naar de hand van de doorwinterde G-rijder maar ook een uitdaging voor degenen die aan hun proefstuk toe waren…

Om 10u werd het startschot gegeven van wat een fantastische dag zou worden. Van alle uithoeken van het land vonden de G-rijders hun weg naar het West-Vlaamse Egem. Ook enkele enthousiaste Noorderburen waren van de partij.
Maar liefst 50 deelnemende voertuigen meldden zich aan de inschrijvingsdesk.

Ook de ML-rijder kwam er aan zijn trekken. Als hoofdsponsor van dit evenement nodigde Vereenooghe-Autostar zijn ML-klanten uit. Dit om hun terreinwagen te onderwerpen aan de ultieme test. Men kon er de grenzen van zichzelf en zijn eigen M-Klasse verleggen aan de hand van een OFF-ROAD testrit. Maar men kon er tevens de terreincapaciteiten van de nieuwe Mercedes-Benz M-Klasse aan de lijve ondervinden. De nieuwe M doorstond de test met glans! Dit zorgde voor talloze lofbetuigingen aan het adres van het demovoertuig.

Bij de organisatie werd niets aan het toeval overgelaten. Een aantal vrijwilligers zette hun beste beentje voor.
De maandenlange voorbereiding wierp duidelijk zijn vruchten af. Nog nooit werden zo veel G-Klasses samengebracht op één locatie in België! Een succesvol initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is!!

Meer info op www.g-club.be.