27
juni
2002
|
02:00
Europe/Brussels

5 NCAP-sterren voor de C-Klasse

- Innovatief veiligheidsconcept op basis van onderzoek naar reële ongevallen
- Adaptieve airbags, sidebags en windowbags standaard
- SLK-klasse Roadster behaalt hoogste score bij cabrio's

De Mercedes-Benz C-klasse is de veiligste wagen in zijn marktsegment. Dit werd nogmaals bevestigd door de recentste Europese NCAP (New Car Assessment Programme) tests, waarin dit succesvolle Mercedes-model een voortreffelijke score behaalde. Daarom bekroonde de Europese NCAP-organisatie de C-klasse met de hoogste onderscheiding: vijf sterren. Tot op vandaag hebben wereldwijd maar twee auto's deze uitzonderlijke beoordeling gekregen.

De voorkant van de Mercedes-sedan heeft een structuur die rekening houdt met wat er echt gebeurt tijdens een ongeval. Een drietraps-beschermingssysteem wordt geactiveerd volgens de ernst van de impact. Dankzij dit systeem biedt de C-klasse de inzittenden de hoogst mogelijke bescherming bij de meest voorkomende soorten aanrijdingen met gemiddelde snelheid.

Behalve de C-klasse heeft ook de Mercedes-Benz SLK-klasse Roadster de Europese NCAP-crashtests glansrijk doorstaan. Hij behaalde vier sterren, een uitstekende score voor een cabrio, die nog maar eens bevestigt dat de SLK-klasse tot de veiligste wagens in zijn categorie behoort.