25
april
2005
|
02:00
Europe/Brussels

875 uur entertainment Mercedes-Benz: B-Klasse biedt intelligent geïntegreerde iPod®

·& & & & & & & &  Voor het eerst volledig geïntegreerde iPod® in auto’s Mercedes-Benz

·& & & & & & & &  Slaat tot 15.000 nummers op in het handschoenkastje

·& & & & & & & &  Gebruiksvriendelijke bediening via het multifunctionele stuur

·& & & & & & & &  Mixed Tape: gratis muziek downloaden via Mercedes-Benz

Tegelijk met de marktlancering van de nieuwe B-Klasse in juni tilt Mercedes-Benz (auto-)mobiel entertainment naar een nieuw niveau. Met de iPod® Interface Kit, ontwikkeld door Mercedes-Benz Accessories GmbH, zal Mercedes-Benz de Apple iPod® volledig kunnen integreren met het audiosysteem van de auto en zo rechtstreekse toegang bieden tot maximaal 15.000 opgeslagen tracks of 875 uur non-stop entertainment. De in het handschoenkastje geïntegreerde interface verandert de compact Sports Tourer in een waar audioarchief op wielen. Bovendien is het systeem erg makkelijk te bedienen. Dankzij een interface kan de MP3-speler in een oogwenk aangesloten worden aan de iPod® Interface Kit, en dan automatisch verbonden worden met het audiosysteem. Ook het systeem bedienen is een fluitje van een cent: de bestuurder navigeert in het iPod®-menu met behulp van de knoppen op het multifunctionele stuur. Het centrale scherm op het dashboard verschaft de bestuurder alle relevante informatie. Tegelijkertijd bevordert deze oplossing de veiligheid, aangezien de bestuurder zijn handen netjes op het stuur kan houden en zich kan concentreren op de weg.

Kort na de Europese lancering in de B-Klasse zal de iPod® Interface Kit vanaf juli ook beschikbaar zijn voor de huidige modellen van de A-Klasse, C-Klasse, E-Klasse en M-Klasse en voor de CLK-, CLS- en SLK-Klasse. Het systeem zal ook verkrijgbaar zijn op toekomstige nieuwe modellen, zoals de R-Klasse.

De inhoud van tot 1.000 cd’s in het handschoenkastje

Het intelligente systeem is compatibel met alle gangbare Apple MP3-spelers, zoals iPod® (Generatie 3 of hoger), iPod® mini, iPod® photo en iPod® U2. Vanaf mei zal dit accessoire bij alle verkooppunten van Mercedes-Benz verkrijgbaar zijn voor de B-Klasse. Afhankelijk van het iPod®-model heeft de Mercedes-Benz-bestuurder via the Interface Kit toegang tot een opslagcapaciteit tot 60 gigabyte – voldoende voor 15.000 MP3-nummers, het equivalent van bijna 1.000 cd’s.

Snelle installatie dankzij plug-and-play

Dankzij de plug-and-play-technologie is de iPod® in de auto aansluiten kinderspel. Zodra een gespecialiseerde werkplaats de adapter kit heeft geplaatst, moet er geen andere hardware of software meer geïnstalleerd worden. Vanaf het ogenblik dat de iPod® verbonden is met de interfacepoort in het handschoenkastje, communiceert de elektronica in de auto via de interface met de iPod. Een druk op een toets van de autoradio volstaat om hem in te schakelen: de ‘AUX’-toets op modellen met een navigatiesysteem (Audio 50 APS en COMAND), en de ‘CDC’-toets op de modellen Audio 5 CD en Audio 20 CD. Een bijzonder voordeel van het systeem van Mercedes-Benz is dat andere apparaten zoals een cd-wisselaar niet beïnvloed worden, omdat de iPod® Interface Kit via een afzonderlijke interface verbonden is met het audiosysteem. Het navigatiesysteem en andere functies die rechtstreeks door de centrale unit gecontroleerd worden, kunnen nog steeds normaal gebruikt worden.

Alle muziekfuncties bediend via het multifunctionele stuur

Alle muziekfuncties op de MP3-speler zijn toegankelijk via het multifunctionele stuur. De bestuurder kan met behulp van de knoppen op het stuur door de afspeellijsten navigeren, doorheen het menu scrollen, het volume aanpassen, doorspoelen of terugspoelen, een nummer overslaan of herhalen. Het multifunctionele display op het dashboard geeft bijvoorbeeld de titel van het nummer en de naam van de artiest weer, maar ook de afspeelmodus van de MP3-speler.

Zijn eigen nummers kiezen of het systeem laten kiezen: de persoonlijke afspeellijst

Bestuurders kunnen ofwel zelf nummers kiezen of de MP3-speler willekeurig nummers laten kiezen. De shuffle-functie van de iPod®, de 'virtuele disk jockey’, selecteert nummers en stelt een verrassende mix van deuntjes samen uit de persoonlijke muziekcollectie van de bestuurder in het handschoenkastje. En uiteraard kan er voor langere ritten ook gesproken boeken, taalcursussen of vertelsels en sprookjes voor kinderen opslaan en afspelen.

Stroom vanuit het handschoenkastje

De iPod® Interface Kit biedt Mercedes-Benz-bestuurders nog een ander voordeel: zodra de MP3-speler aangesloten is, wordt de batterij automatisch opgeladen via het elektrisch systeem van de auto. Er wordt echter alleen stroom geleverd wanneer het contact ingeschakeld is. Wanneer de iPod® na een lange rit uit het handschoenkastje wordt genomen, is de batterij volledig opgeladen, en biedt ze tot 18 uur aan entertainment.

Mercedes-Benz Mixed Tape: de service voor muziekkenners

Als extra service biedt Mercedes-Benz MP3-eigenaars via het internet gratis Mixed Tape-muziekdownloads. Om de acht weken worden 15 speciaal geselecteerde nummers beschikbaar gesteld op www.mercedes-benz.com/mixedtape - ook minder bekende artiesten worden onder de aandacht gebracht. Tot dusver – met de zesde compilatie al beschikbaar – werden meer dan 7,8 miljoen downloads geregistreerd. Daarnaast getuigen 90.000 hits op de zoekmotor 'Google' van de overweldigende populariteit van deze dienst en de groeiende fangemeenschap op het internet.
De nummers kunnen makkelijk via data streaming beluisterd worden of gedownload worden, en kunnen gratis op een CD-ROM gebrand worden of gekopieerd worden naar een MP3-speler. De muziekdownloadservice biedt ook een waaier aan bijkomende functies, zoals een hoes- of titelgenerator, een nieuwsbrief per e-mail met details over iedere compilatie en een eCard-faciliteit.