14
januari
2013
|
01:00
Europe/Brussels

Autosalon van Brussel 2013

Facts amp; Figures 2012
In een algemeen dalende Belgische automobielmarkt kan Mercedes-Benz Belgium Luxembourg met de in 2012 geleverde resultaten tevreden zijn wat leidt tot een zakencijfer van om en bij de 1,1 miljard euro.

Mercedes-Benz Cars
De fiscale maatregelen hebben de ambities van Mercedes-Benz Cars niet gefnuikt. Ondanks de algemene trend naar downsizing – in modellen, in motorisaties en in opties – ligt het eind 2012 gerealiseerde marktaandeel met 4.4% beduidend hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden. Bovendien kende Mercedes-Benz – ondanks de economisch minder gunstige tijden en een nieuwe fiscaliteit - een volumegroei van 5% in de afgelopen twaalf maanden.De lancering van de compact cars met de A-Klasse als voorlopig hoogtepunt is daaraan niet vreemd. Dit betekent niet dat Mercedes-Benz plots zou verworden tot een constructeur van kleine wagens of nog tot een massaproducent. Mercedes-Benz is en blijft een autobouwer van premium voertuigen en voortaan ook van premium compact cars, als instapmodel naar het volledige gamma.

smart
Het is een publiek geheim dat smart in de hoek zit waar de klappen vallen. De afschaffing van de ecopremies eind 2011 en de eindfase in de levenscyclus van de smart fortwo liggen aan de basis van een terugval. Door resoluut in te zetten op elektrische mobiliteit – met de smart electric drive van de derde generatie en de smart ebike – blijft smart trouw aan haar filosofie van urban mobility.


Het volledige persdossier kan u in bijlage terugvinden.