04
december
2012
|
01:00
Europe/Brussels

Belgisch filiaal van het Duitse Movianto ontvangt 5 Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY bestelwagens

Movianto is een Europees logistiek dienstverlener in de farmaceutische sector en de health care industrie. De Belgische dochteronderneming – Movianto Belgium - nam in juni 5 gloednieuwe Sprinters in ontvangst. Deze Sprinters 316/313 werden onmiddellijk ingeschakeld om transportoplossingen voor deze specifieke sector te leveren. Met deze aankoop – plus 4 nog voor eind dit jaar te leveren Sprinters met koelopbouw - komt de totale vloot van Movianto Belgium op 75 voertuigen – waarvan 90% Mercedes-Benz.

 

Movianto Belgium, concessiehouder Mercedes-Benz Gent en Mercedes-Benz Financial Services sloegen de handen in elkaar wat van 2011 tot op heden resulteerde in de aankoop van in totaal 27 Mercedes-Benz voertuigen – 22 Sprinters en 5 Vito 116 CDI. De laatste reeks van deze 27 voertuigen met koelopbouw werd in juni aan Movianto Belgium overgemaakt. Deze voertuigen vervangen en vervolledigen de huidige vloot van Movianto Belgium.

“In onze zoektocht naar nieuwe voertuigen voor onze vloot zijn we niet over één nacht ijs gegaan”, vertelt Dhr Dries Snaet, Financieel Manager van Movianto Belgium. “Wij stellen hoge eisen aan het transport van onze goederen – gaande van geneesmiddelen over medical devices tot klinisch studiemateriaal. Het is voor ons dan ook evident dat wij voor onze transportoplossingen een partner kiezen die ook van zijn product hetzelfde kwaliteitsniveau eist. Op die manier kwamen we al snel bij Mercedes-Benz uit. Bovendien hadden zowel Sprinter, Vito als het Europese 24u Servicenetwerk van het merk met de ster in het verleden reeds hun deugdelijkheid en kwaliteit bewezen. Met deze aankoop bouwen wij verder op dat vertrouwen.”

De vloot van Movianto Belgium bestaat reeds jarenlang voor het merendeel uit Mercedes-Benz voertuigen, die hun troeven van bedrijfszekerheid en kwaliteit in de praktijk bewezen. Deze intrinsieke kwaliteiten worden aangevuld met de servicegerichtheid van Mercedes-Benz Gent en het leasingcontract van Mercedes-Benz Financial Services, inclusief servicecontract.
In het aankoopproces van Movianto Belgium speelde ook nog meer. “Onze activiteiten in de farmaceutische sector en de gezondheidssector willen we graag linken aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom hebben wij al onze nieuwe Sprinters en Vito’s uitgerust met het BlueEFFICIENCY pakket, dat zowel verbruik als CO2-uitstoot ten goede komt”, vertelt dhr Snaet. “Verder zijn natuurlijk ook de flexibiliteit in opbouwmogelijkheden van de Sprinter perfect afgestemd op onze noden.”

Mercedes-Benz Sprinter

De Mercedes-Benz Sprinter is professioneel in al zijn varianten want hij biedt onbeperkte mogelijkheden en heeft steeds een passende oplossing klaar. Met zijn maximale laadruimte van 17 m³, het standaard Adaptive ESP, zijn hoogwaardig ingerichte interieur en zijn beschikbaarheid in vier koetswerklengtes en drie dakhoogtes gooit de Sprinter hoge ogen.
Movianto Belgium opteerde voor de Sprinter 316goed voor 163 pk. Dankzij de Euro-5 viercilinder dieselmotor, de manuele zesversnellingsbak ECO-GEAR en het ECO Start/Stop systeem, neemt de Sprinter ook zijn verantwoordelijkheid inzake ecologie. De huidige generatie bestelwagens met haar nieuwe aandrijftechnologie stelt dan ook een nieuwe maatstaf: ze verzoent zuinigheid en milieubescherming met rijplezier.

Mercedes-Benz Vito

De totaalbestelling van Movianto Belgium bestaat verder uit 6 Vito 1160 CDI’s. De Vito is synoniem voor compact en wendbaar in de binnenstad en dankzij zijn optioneel verhoogd dak en extra lange laadruimte kan hij de meest uiteenlopende transporttaken en ladingen aan. De 4-cilinder CDI-dieselmotor, die beantwoordt aan de Euro-5 normen, de manuele zesversnellingsbak ECO-GEAR en de standaard achterwielaandrijving zorgen voor een optimale dynamiek en wendbaarheid. Dankzij het comfortonderstel wordt het vermogen nog vaster en aangenamer op de weg overgebracht. Bij dat alles is er ook speciale aandacht voor het veiligheidsconcept. De samenwerking tussen talrijke actieve en passieve veiligheidssystemen, waartoe alle belangrijke elektronische rijhulpsystemen behoren, zorgt in de Vito voor een erg hoge mate van bescherming.

Movianto

Movianto is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in de farmaceutische sector en de health care industrie. Met dochterondernemingen in elf Europese landen biedt Movianto de juiste oplossing voor zowel producent als product. Van warehousing, transport en temperatuur gecontroleerde logistiek tot gespecialiseerde diensten zoals order-to-cash, individueel herverpakken en herlabelen alsmede het logistieke beheer van klinische studies, monsters en promotioneel materiaal. 

Movianto Belgium is marktleider in gespecialiseerde temperatuur gecontroleerde logistiek en distributie voor de farmaceutische sector en de health care industrie. Leveringen met deze temperatuur gecontroleerde Sprinters en Vito’s aan ziekenhuizen, dokters, apotheken en labo’s vinden dagelijks plaats. Movianto Belgium zijn volledig in lijn met ISO 9001:2008 georganiseerd.

Meer informatie:

www.movianto.com