18
juni
2010
|
02:00
Europe/Brussels

Body Paint: Certificatie Mercedes-Benz Dealers met carrosserie-afdeling

Door het toenemen van het aantal veiligheids- en comfortfuncties en het gebruik van verschillende hoogtechnologische materiaalsoorten is de complexiteit van de Mercedes-Benz voertuigen enorm gestegen. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het herstelproces van een Mercedes-Benz voertuig voldoet aan een aantal zeer strenge eisen. Hierdoor wordt de waarde van het voertuig na een herstelling behouden en eveneens het oorspronkelijke niveau van veiligheid en comfort terug verwezenlijkt. Vandaar dat binnen de wereld van de dienst naverkoop een project werd opgestart dat streeft naar de certificatie van de carrosserie-afdeling van Mercedes-Benz Dealers.

Dit project moet toelaten een kwaliteitslabel te verstrekken aan die carrosserie-afdelingen, die beantwoorden aan een aantal merktypische criteria. Niet alleen een toename van de kwaliteit en het professionalisme in de carrosserie is een streefdoel, ook een grotere efficiëntie en een betere service zijn duidelijke objectieven.

Een dergelijke certificatie hangt nauw samen met een aantal criteria, die een uitmuntende kwaliteit waarborgen. De criteria hebben onder meer betrekking op het toepassen van door Daimler AG voorgeschreven herstelmethoden, op het gebruik van originele onderdelen en goedgekeurde verfproducten, op de samenwerking met erkende leveranciers, op het volgen van bepaalde klantgerichte processen, op het gebruik van slimme aangepaste reparatie methoden (SmallRepair) en op de herstellingen van glasschade.

Dit alles moet uiteindelijk ook leiden tot een concurrentieel voordeel in onderhandelingen met verzekering- en leasingmaatschappijen om geaccidenteerde wagens naar de erkende werkplaats en carrosserie afdeling van het Mercedes-Benz dealernetwerk te leiden.

Het certificatieproces werd in een eerste fase opgestart bij drie pilootdealers.Voor hen werd de certificatie begin 2010 afgerond.

Dit jaar werd in België het certificatie proces reeds opgestart bij de helft van de Mercedes-dealers met een carrosserie-afdeling. Over een looptijd van twee jaar, voorziet men in totaal 35 Mercedes-Benz dealerships met carrosserie afdeling te certifiëren.