03
april
2015
|
02:00
Europe/Brussels

C-Klasse is World Car of the Year

Hattrick voor Mercedes-Benz op de "World Car Awards 2015"

C-Klasse is World Car of the Year

Brussel - Mercedes-Benz wint drie categorieën van de prestigieuze "World Car Awards 2015". De prijzen werden aan Mercedes-Benz overhandigd tijdens een ceremonie op de New York International Auto Show.

Het hoogste succes was voor de Mercedes-Benz C-Klasse weggelegd, hij won de "World Car of the Year 2015 Award". De S-Klasse Coupé was goed voor de "World Luxury Car 2015", terwijl de Mercedes-AMG GT gekroond werd tot "World Performance Car 2015".

Mercedes-Benz was de enige autoconstructeur die tot in de laatste ronde in de 5 categorieën genomineerd werd. Deze overweldigende prestatie was op zich al een unicum in het 11-jarig bestaan van de "World Car of the Year" awards en weerspiegelt het actuele succes van het merk. Uiteindelijk in 3 van de 5 categorieën winnen heeft niemand Mercedes-Benz ooit voorgedaan.

De internationale jury voor deze gerenommeerde awards bestaat uit 75 hoog aangeschreven automotive journalisten. Ook in het verleden kaapte Mercedes-Benz reeds verschillende prijzen weg op deze verkiezing : in 2014 won de S-Klasse in de categorie "World Luxury Car". In 2012 was de S 250 CDI BlueEFFICIENCY winnaar in de categorie "World Green Car", dezelfde waarin de E 320 BlueTEC de hoofdprijs won in 2007.

Contact:

Christophe Vloebergh, Press Relations Manager Mercedes-Benz Cars

Telefoonnummer: +32 (0)2 724 14 74, christophe.vloebergh@daimler.com

Voor meer informatie over Mercedes-Benz kunt u terecht op www.media.daimler.com en www.media.mercedes-benz.be