27
april
2009
|
02:00
Europe/Brussels

CL 500 speciaal model: ‘100 years of the trademark’

Een verjaardagseditie met exclusieve uitrusting

Mercedes-Benz viert dit jaar de 100ste verjaardag van de ster met de drie benen van Mercedes en het embleem van Benz. Ze doet dit met een uiterst exclusieve versie van de CL Coupé. Dit verjaardagsmodel schittert dankzij een uitgebreid uitrustingspakket met verrukkelijke details. Het bevat onder meer een elegante designo-kleur, een nieuwe AMGsportpakket, zandkleurig leder van hoge kwaliteit, decoratieve sierlementen net als prachtige orginele emblemen van het merk in de middenconsole. Dit zijn exacte reproducties van de logo’s van Daimler Motorengesellschaft en Benz amp; Cie, die meer dan 100 jaar geleden werden gedeoponeerd en die aan de basis van het huidige logo van Mercedes-Benz liggen. Deze speciale editie bestaat eveneens uit 20 duims 5 spaaks lichtmetalen velgen in titaniumgrijs.

De CL 500 “100 years of the trademark” beschikt over een 285 kW/388 pk sterke motor en is verder uitgerust met de karakteristieken van het modeljaar 2009 : nieuwe buitenspiegels, knipperlicht met LED-technologie, nieuwe generatie telematica met COMAND APSof nog een USB-interface in het handschoenkastje.

Met deze speciale editie geeft Mercedes-Benz nog meer karakter aan deze luxe-coupé en toont ze aan dat zelfs de beste nog altijd voor verbetering vatbaar is.

Het "100 years of the trademark"-pakket is vanaf eind juni beschikbaar op de CL 500 en de CL 500 4MATIC.