05
april
2007
|
02:00
Europe/Brussels

CL 65 AMG en CLK 63 AMG Black Series: Wereldprimeur voor twee speciale en uiterst performante auto’s van AMG

New York – Met de CL 65 AMG en de CLK 63 AMG Black Series stelt Mercedes-Benz twee uiterst speciale hoogperformante auto’s voor. Het nieuwe topmodel, de CL 65 AMG, biedt met zijn krachtige V12 biturbomotor, die een vermogen van 450 kW/612 pk en een koppel van 1000 Nm ontwikkelt, het summum van dynamisch rijden.

Daarnaast is ook de tot 40 exemplaren beperkte “40th Anniversary Edition” verkrijgbaar, die uitpakt met de exclusieve AMG-koetswerklak Alubeam en die een speciale gebeurtenis in de verf zet: AMG, de high performance merk van de Mercedes Car Group (MCG), viert zijn 40ste verjaardag in 2007. De nieuwe CLK 63 AMG Black Series vertegenwoordigt een overgang van autosport naar pure cultuur. De snelle V8-coupe is visueel en technologisch nauw verwant met de Officiële F1 Safety Car. Met zijn geavanceerde koeling en nieuwe van schroefdraad voorziene AMG-sportophanging is deze tweezitter, met 373 kW/507 pk, voorbestemd voor stevig scheurwerk op het racecircuit.

Na de S 65 AMG en de SL 65 AMG is de nieuwe CL 65 AMG het derde AMG-model dat gebruik maakt van de fantastisch krachtige 6,0 liter grote V12-biturbomotor van AMG. Deze exclusieve sportcoupe zet met zijn 12-cilinder schitterende prestaties neer: 100 km/u in 4,4 seconden en 200 km/u na slechts 13,3 seconden. De koppelrijke krachtbron onderscheidt zich met zijn kenmerkend aangename AMG-V12-klank. De standaarduitrusting in de nieuwe CL 65 AMG omvat niet alleen een AMG-koetswerkstijl, een specifiek AMG-interieur, het PRE SAFE®-beschermingssysteem voor de inzittenden en gesmede AMG-velgen van 20 duim, maar ook de op Active Body Control gebaseerde AMG-sportophanging en het hoogperformante AMG-remsysteem met schijfremmen voorzien van dubbele zwevende zadels.

De beperkte reeks “40th Anniversary”, die zijn opwachting maakt ter ere van de 40ste verjaardag van AMG, is een nog exclusiever uitgeruste versie. Deze speciale CL 65 AMG is het eerste productiemodel van Mercedes-Benz met een afwerking in AMG Alubeam. Met deze unieke laklaag ziet de kleur er uit als vloeibaar metaal en ingenieuze lichtreflecties doen ze nog meer schitteren. Binnenin wordt de CL 65 AMG “40th Anniversary” dynamisch geaccentueerd door de tweekleurige bekleding in nappaleer met diamantpatroon en door inlegstukken van carbon.

CLK 63 AMG Black Series: verwant met de officiële F1 Safety Car

De CLK 63 AMG Black Series heeft andere troeven – hoewel hij net als de in oplage beperkte CL 65 AMG “40th Anniversary” ontwikkeld werd in de AMG PERFORMANCE STUDIO. Deze snelle tweezitscoupé met V8-motor lijkt zowel uiterlijk als technisch op de officiële F1 Safety Car. De 6,3 liter grote AMG-V8, waarvan het vermogen werd opgevoerd tot 373 kW/507 pk, trekt op van 0 tot 100 km/u in 4,3 seconden – wat gaat met een prachtige V8-klank uit het nieuwe AMG-sportuitlaatsysteem. Deze coupé, die werd geoptimaliseerd voor gebruik op het circuit, wordt gekenmerkt door een geavanceerd koelsysteem dat hem een maximaal uithoudingsvermogen geeft, hoe snel er ook mee gereden wordt.

Er is niets middelmatigs aan de overbrenging, de ophanging en de remmen van deze auto: de aangepaste AMG SPEEDSHIFT 7G-TRONIC garandeert met zijn kortere brugverhouding een nog betere respons bij alle snelheden. De afstelling van de ophanging kangepersonaliseerd worden dankzij de nieuwe, van schroefdraad voorziene AMG-sportophanging; het sperdifferentieel op de achteras garandeert een optimale tractie en het uiterst performante AMG-remsysteem, met grotere schijven met composiettechnologie vooraan, zorgt voor indrukwekkende vertragingsprestaties. Verbazende bochtsnelheden worden gegarandeerd door de standaardbanden in de maten 265/30 R 19 (voor) en 285/30 R 19 (achter), die gemonteerd zijn op bijzonder lichte, gesmede AMG-velgen van 19 duim.

Pure racekenmerken: koetswerk en interieur van de CLK 63 AMG Black Series

Ook uiterlijk toont de CLK 63 AMG Black Series zijn nauwe verwantschap met de officiële F1 Safety Car. Een nieuwe voorspoiler met grote luchtinlaten en zijdelingse ventilatieopeningen van koolstofvezel, verbrede wielkasten en een achterschort met een diffusor en actieve koeling van de achteras, werden onmiskenbaar overgenomen van de autosporttechnologie, wat al 40 jaar de bedrijfsfilosofie van Mercedes-AMG is. Binnenin wordt die onvoorwaardelijke trend verdergezet. AMG-sportzetels, een AMG-sportstuur met ovale velg en een diameter van 365 millimeter, carbon inlegstukken op de middenconsole, het AMG-instrumentenpaneel en de deuren wekken allemaal de functionele sfeer van een echte racewagen op.

U kunt de technische fiches van de CLK 63 AMG Black Series en de CL 65 AMG onder ‘Document amp; Foto’s’ terugvinden.