08
juli
2010
|
02:00
Europe/Brussels

Comfort, duurzaamheid, design, rijplezier: De nieuwe generatie Mercedes-Benz Viano

· Interieur: meer comfort en gebruiksgemak dan ooit

· Nieuwe ophanging koppelt rijcomfort aan rijplezier en actieve veiligheid

· Aandrijving: schone en zuinige BlueEFFICIENCY-technologie

· Nieuwe look benadrukt individueel karakter

De nieuwe generatie Mercedes-Benz Viano legt de lat qua comfort, materiaalkwaliteit en efficiëntie voor voertuigen met een grote capaciteit weer een stuk hoger. Het verbeterde interieur van zowel de cockpit als de passagiersruimte zet nieuwe maatstaven, net als het efficiënte nieuwe aandrijfsysteem. De unieke BlueEFFICIENCY-technologie is standaard voorzien op het voertuig en staat borg voor een maximale brandstofbesparing en een minimale ecologische impact. De nieuwe ophanging paart comfort aan rijplezier en actieve veiligheid, terwijl de frisse styling van de Viano toetsen meekreeg van het huidige Mercedes-Benz personenwagengamma om de Viano een geheel eigen karakter te geven.

Interieur: meer comfort en gebruiksgemak dan ooit

Nieuwe interieurbekledingsmaterialen leveren de Viano een voornamere uitstraling op en tillen zijn inherente functionaliteit op een nog hoger niveau. Een aandachtstrekker in de passagiersruimte is het indrukwekkende sfeerverlichtingsconcept. Dit omvat individuele ledleeslampjes en glasvezelunits, terwijl het hele systeem gedimd kan worden. Nieuwe als optie verkrijgbare extra’s zoals het entertainmentsysteem voor de achterste zitplaatsen dragen bij tot het reiscomfort van de passagiers. Zowel de bestuurder als de passagiers reizen in stijl dankzij stoelen met een nieuwe bekleding. De upgrade van de cockpit omvat onder andere nieuwe bedieningsknoppen en een vierspakig multifunctioneel stuurwiel. Alle inzittenden hebben baat bij het gevoelig verlaagde geluidsniveau.

Nieuwe ophanging koppelt rijcomfort aan rijplezier en actieve veiligheid

De ophanging werd vernieuwd met het oog op een combinatie van rijcomfort, rijplezier en actieve veiligheid en brengt de rijveiligheid en het comfort van het voertuig naar tot nog toe ongeziene hoogten. Zowel de voor- als de achteras werden tot in de details hertekend en speciaal afgestemd op elk afzonderlijk model. Het gevolg hiervan is dat de Viano zich nauwkeurig, voorspelbaar en veilig laat besturen, terwijl hij ook uitstekende prestaties levert op het vlak van comfort, rijgedrag en geluid.

Aandrijving: bijzonder schone en zuinige BlueEFFICIENCY-technologie

Uitzonderlijke efficiëntie, die borg staat voor lage uitstoot- en verbruikscijfers, ligt aan de basis van dit nieuwe aandrijfsysteem. Alle versies van de Viano voldoen aan de Euro 5-uitlaatnorm. De CO2–uitstoot en het brandstofverbruik kunnen met 15 procent worden teruggedrongen in vergelijking met de vorige modellen en halen daarmee recordwaarden.

Dit werd verwezenlijkt door de geavanceerde techniek van de huidige generatie van vier- en zescilinders te combineren met BlueEFFICIENCY-technologie, die standaard voorzien is op de Viano. Deze zorgt ervoor dat de grootste randorganen slechts geactiveerd worden wanneer het nodig is, omvat een ECO start/stopsysteem en doet een beroep op geoptimaliseerde banden met lage rolweerstand. De nieuwe zesversnellingsbak, die standaard gemonteerd wordt op alle viercilindermotoren, draagt eveneens bij tot een lagere uitstoot en dito verbruik. Zijn lang gespreide verhoudingen zorgt voor een uitstekende trekkracht bij lage snelheden, terwijl bij hogere snelheden het toerental en dus het verbruik verlaagd worden.

De zacht draaiende vier- en zescilinderdiesel- en benzinemotoren in het Viano-gamma bieden een vermogen van 100 kW (126 pk) tot 190 kW (258 pk).

Nieuwe look benadrukt individueel karakter

Aan de buitenzijde onderscheidt de nieuwe generatie Mercedes-Benz Viano zich van het vorige model door een nieuw opvallend koplampdesign dat visueel de verwantschap met het huidige Mercedes-Benz personenwagengamma onderstreept en door een hertekende achterpartij. Deze geeft de Mercedes-Benz Viano een nog individueler karakter dan ooit tevoren.