27
juli
2009
|
02:00
Europe/Brussels

Comité G viert 30ste verjaardag G-Klasse op zijn lievelingsterrein

1979-2009. Dertig jaar en geen rimpels! Dit jaar viert de Mercedes-Benz G-Klasse een belangrijke verjaardag, die het Comité G – een club die gepassioneerden van het mythische 4x4 gamma van het merk met de ster verenigt - niet onopgemerkt voorbij laat gaan. Op 19 september wordt er op het militaire domein van Kleine Brogel, een evenement georganiseerd waarop een honderdtal G-Klasses en hun eigenaars worden verwacht.

Een uniek evenement in een uniek kader. Het militaire domein van Kleine Brogel is doorgaans niet toegankelijk voor het grote publiek, maar opent op 19 september aanstaande zijn deuren voor het Comité G en de G-Klasse, een voertuig dat de geschiedenis van het merk met de ster tekende en nog steeds tekent. De andere offroad modellen van Mercedes-Benz zijn eveneens welkom op dit verjaardagsfeest.

Op het programma staan de ontdekking van een honderdtal gevechtsvliegtuigen en –helikopters en de mogelijkheid om op het militaire oefenterrein van de NAVO in Houthalen-Helchteren te rijden. Inderdaad, op het meer 2.400 hectare tellende terrein staan omlopen met diverse moeilijkheidsgraad – van de meest eenvoudige tot de meest extreme – ter beschikking van amateur-piloten.

Eveneens te ontdekken: de G 280 E waarmee Jacky Ickx en Claude Brasseur in 1983 de rally Parijs-Dakar wonnen en een fototentoonstelling gewijd aan 30 jaar G-Klasse. Dit alles in een leuke en sympathieke sfeer, die het Comité G met een buffet afsluit.

 

Meer info op www.g-club.be