20
juni
2008
|
02:00
Europe/Brussels

Daimler AG investeert in uitbreiding van Sprinter-productie

· Sprinter-fabrieken in Ludwigsfelde en Düsseldorf voeren productie op

· 177 miljoen euro aan kapitaalinvesteringen

· Verhoging van totale capaciteit met 25 procent

· Behoud van bestaande arbeidsplaatsen en potentieel voor 500 nieuwe banen

Stuttgart/Düsseldorf/Ludwigsfelde – De Mercedes-Benz Sprinter die in de lente 2006 op de markt verscheen, werd buitengewoon gunstig onthaald door de klanten. Om beter tegemoet te komen aan de aanhoudend grote vraag naar de bestelwagens die in Düsseldorf en Ludwigsfelde worden gebouwd, besliste de Raad van Bestuur van Daimler AG in totaal 177 miljoen euro te investeren in de twee Duitse bestelwagenfabrieken.

Duitse fabrieken in Düsseldorf en Ludwigsfelde uitgekozen als productie-eenheid

“Wij beslisten bewust de extra capaciteit toe te voegen in Düsseldorf en Ludwigsfelde. De infrastructuur en de kwalificaties, de flexibiliteit en de toewijding van het personeel staan borg voor het hoge kwaliteitsniveau van onze producten", verklaart Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG.“Met deze investeringen zijn wij als constructeur van bestelwagens uitstekend gewapend om de toekomstige uitdagingen op de markt tot een goed einde te brengen. Een belangrijke factor voor deze beslissing waren de goede, opbouwende gesprekken tussen het management van de fabriek en de ondernemingsraad. De resultaten zullen ons in staat stellen ook in de toekomst een duurzame, rendabele groei te realiseren”, aldus Wilfried Porth, hoofd van Mercedes-Benz Vans.Al bij al waarborgen de investeringen het behoud van de arbeidsplaatsen in beide fabrieken en bieden ze uitzicht op maar liefst 500 nieuwe banen tijdens de komende jaren.De goede, succesvolle samenwerking met partner Volkswagen zal bovendien geoptimaliseerd worden door de productieverhoging.

Nieuwe koetswerkafdeling en nieuwe lakstraat in de fabriek van Ludwigsfelde.

Om de zogeheten gesloten bestelwagen in de toekomst in Ludwigsfelde te kunnen bouwen, worden een nieuwe koetswerkafdeling en een nieuwe lakstraat geïnstalleerd. De assemblage wordt met ongeveer 9 500 m² vergroot. De veranderingen zullen midden 2011 voltooid zijn en laten toe de capaciteit in Ludwigsfelde met ongeveer 50 procent te verhogen.

Aanvullingen voor de fabriek en uitrusting in Düsseldorf

In de fabriek van Düsseldorf zullen er aanvullingen komen voor fabriek en uitrusting. De droger en de koeler van de lakstraat met kathodisch bad zullen worden uitgebreid om de capaciteit en de doeltreffendheid van de installatie te verhogen. De extra productiecapaciteit van ongeveer 12 procent zal eind 2009 beschikbaar zijn. Voor de productie-ingenieurs bestaat de grote uitdaging erin de uitbreidingsmaatregelen te integreren in de bestaande productie.

De Mercedes-Benz sprinter is verkrijgbaar in een brede waaier van versies die in bijna alle klantenbehoeften voorziet

Het Sprinter gamma bestaat uit meer dan 1.000 basismodellen in de categorie met een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 3 tot 5 ton. De diverse koetswerkuitvoeringen, aandrijflijnen en laadvermogens en de opsplitsing van het aanbod in gesloten bestelwagens, combi’s en pick-ups liggen aan de basis van dit indrukwekkende aantal.Het chassis is verkrijgbaar met drie wielbasissen; voor de versies met gesloten koetswerk is er een vierde uitvoering met langere overhang. De voertuigen hebben een laadvolume van 7,5 tot 17 m³. De nieuwe Sprinter wordt ook gemaakt in toepassingspecifieke ombouwversies, met een brede doorgang van 1.350 mm tussen de wielkasten en tot 2. 140 mm hoofdruimte onder het nieuwe, superhoge dak.