23
januari
2014
|
01:00
Europe/Brussels

Daimler AG zal ongeveer 190 miljoen euro investeren in de Mercedes-fabriek van Vitoria (Spanje), een van de grootste specifieke investeringen, die Daimler de jongste jaren heeft doorgevoerd in een bes

Daimler AG zal ongeveer 190 miljoen euro investeren in de Mercedes-fabriek van Vitoria (Spanje), een van de grootste specifieke investeringen, die Daimler de jongste jaren heeft doorgevoerd in een bestelwagenfabriek. De fabriek van Vitoria zal het bedrag gebruiken om zich voor te bereiden op de productie van een nieuwe generatie middelgrote bestelwagens, die in 2014 van start gaat. De investering heeft voornamelijk betrekking op de modernisering en reorganisatie van de koetswerk-, lak- en assemblageafdelingen van de fabriek. Ook de logistiek op de site wordt aangepakt. Momenteel stelt de fabriek 3.100 werknemers tewerk.

Bij een bezoek aan de Baskische fabriek verklaarde Volker Mornhinweg, Hoofd van Mercedes-Benz Vans: "Met de investering van ongeveer 190 miljoen euro versterken we onze fabriek in Vitoria en bereiden we ze voor op de toekomst. Tegelijk benadrukken we het belang van de op één na grootste bestelwagenfabriek in ons wereldwijde productienetwerk."

De Viano en Vito worden sinds 2003 in de fabriek van Vitoria gebouwd. De Mercedes-Benz Viano is een luxueuze grote MPV voor particulieren en de Mercedes-Benz Vito is een bestelwagen die inspeelt op de behoeften van bedrijfsklanten uit de ambachtelijke sector, de dienstensector en de sector van het professionele personenvervoer.

Rainer Ruess, Hoofd van productie bij Mercedes-Benz Vans, zei het volgende over de investeringsbeslissing van Daimler AG: "De Mercedes-fabriek van Vitoria is de enige autofabriek in het Baskenland en zijn 3.100 werknemers maken het tot een van de grootste industriële bedrijven in de streek. We hebben ons volledig geëngageerd voor deze vestiging en werken hard om onszelf voor te bereiden op de productie van de volgende generatie middelzware bestelwagens."

De fabriek van Vitoria bevindt zich in het hart van het Baskenland in het noordwesten van Spanje en werd gebouwd in het begin van de jaren vijftig. Er lopen elk jaar ongeveer 75.000 bestelwagens van de band op een oppervlakte van 370.000 m² binnen een totale site van 600.000 m².