02
maart
2009
|
01:00
Europe/Brussels

Daimler Trucks Noord-Amerika opent nieuwe productiefaciliteit in Saltillo (Mexico)

De fabriek, waarmee een investering van 300 miljoen dollar gepaard ging, zal naar verwachting 1400 directe en 200 indirecte jobs creëren. Bovendien zal ze nog eens 1100 arbeidsplaatsen genereren in de plaatselijke leverancierssector.


De fabriek werd in Saltillo gebouwd naar aanleiding van de positieve ervaringen die Daimler Trucks in Mexico heeft gehad. De keuze voor Noord-Mexico werd mede ingegeven door de aanzienlijke logistieke voordelen van de site, waaronder de nabijheid van grondstoffen, leveranciers en klanten en de degelijke weg- en spoorwegverbindingen. In de fabriek zal het nieuwe vlaggenschip van Freightliner van de band rollen: de Cascadia heavy-duty truck Klasse 8.

De nieuwe assemblagelijn kan tot 30.000 Cascadia-vrachtwagens per jaar produceren voor verkoop in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. De Cascadia wordt eind 2009 gelanceerd op de thuismarkt Mexico.


Hyperefficiënte productieprocessen en hoge milieunormen voor de nieuwe fabriek in Saltillo

Saltillo zal nieuwe normen vestigen op het vlak van productie-efficiëntie voor Daimler Trucks-fabrieken over de hele wereld. De flexibele productie in Saltillo voldoet tevens aan de hoge kwaliteitsnormen.

De efficiëntie- en kwaliteitsnormen van de Saltillo-fabriek zijn gebaseerd op het Truck Operating System (TOS). Dit managementsysteem van Daimler Trucks werd in het kader van het ‘Global Excellence Program’ in alle fabrieken ter wereld geïmplementeerd en is bedoeld om een uitermate flexibele organisatie te verkrijgen. De nieuwe fabriek in Saltillo gebruikt daarvoor de meest geavanceerde flexibele productieprocessen in de huidige vrachtwagensector om van bij het begin voor alle processen een perfecte kwaliteit en de hoogste efficiëntie te garanderen.

De uiterst bekwame werknemers van de Saltillo-fabriek werden speciaal opgeleid voor hun taken in de nieuwe fabriek. Het managementteam was reeds twee jaar voor het einde van de bouwwerken vastgelegd. Het productiepersoneel werd vier maanden voor de start van de productie geselecteerd, getraind en gekwalificeerd.

De Saltillo-fabriek voldoet uiteraard ook aan de uitzonderlijk hoge milieunormen van Daimler Trucks Noord-Amerika. Meer dan 90 procent van alle restmaterialen en al het afval van het productieproces wordt gerecycleerd.

Voor transport in de fabriek worden alleen elektrische treintjes gebruikt en ook de energie besparende ruiten en de geïntegreerde waterbehandeling bevestigen de hoge prioriteit die milieubescherming kreeg bij de nieuwe fabriek.