28
oktober
2004
|
02:00
Europe/Brussels

DaimlerChrysler Belgium Luxembourg N.V. / S.A. investeert 3,9 miljoen euro in haar Nearly New Car Center / Woluwe

Op donderdag 28 oktober 2004, heeft de directie van DaimlerChrysler BeLux, in aanwezigheid van de lokale autoriteiten en andere genodigden, de eerste steen geplaatst van een nieuw complex aan de Gemeenschappenlaan in Sint-Lambrechts-Woluwe waar binnen enkele maanden het huidige NNCC zal worden ondergebracht.

Met de uitbreiding en aanpassing van de bestaande infrastructuur voor de verkoop van “ zo goed als nieuwe” tweedehandswagens van de merken Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep® en smart is een investering van 3,9 miljoen euro gemoeid.

Een idee dat vijf jaar jong is

In november 1999, startte DaimlerChrysler BeLux met een eerste Nearly New Car Center in Woluwe. De bedoeling was de toegang tot de merken van deze Duits/Amerikaanse constructeur te vergemakkelijken door jonge, zo goed als nieuwe tweedehandswagens op een gestructureerde en vooral kwaliteitsbewuste wijze aan interessante voorwaarden op de Belgische markt aan te bieden.

De criteria waaraan elke “Nearly New Car” (NNC) moet voldoen zijn een maximum leeftijd van 2 jaar en een maximum kilometerstand kleiner dan 40.000 km. Hiernaast zijn er ook nog de “Certified Used Cars” (CUC), deze mogen niet ouder zijn dan 5 jaar sinds eerste inschrijving, en hun kilometerstand mag niet meer zijn dan 150.000 km.
Sinds het ontstaan van dit idee verlieten niet minder dan 20.000 personenwagens het NNC-distributienet in België. Dit laatste bestaat uit 4 NNC Centers (Woluwe, Anderlecht, Antwerpen en Gent), 5 NNC Official Dealers (NNC showrooms in Waregem, Harelbeke, Sint-Truiden, Luik en Namen) en de andere officiële concessiehouders van de vier merken. Deze laatsten hebben zelf geen Nearly New Cars in hun showroom staan, maar ze kunnen ze aanbieden aan hun klanten als alternatief.


De sleutels van het succes

De historiek van alle aangeboden voertuigen is goed gekend. Deze wagens komen immers uit vloten die beheerd en opgevolgd worden door de constructeur/invoerder. Daarnaast wordt ieder voertuig, alvorens het in een NNCCenter belandt, op 125 punten gecheckt waardoor elke Nearly New Car geniet van een garantieperiode van minstens 1 jaar.

Geïnteresseerden in deze “bijna nieuwe auto’s” kunnen zich het hele jaar door informeren over de merken, types, kleuren, uitvoeringen en prijzen van het aanbod via de internetsite http://www.nnc.be vooraleer een bezoekje te brengen aan één van de NNC Centers die alle dagen geopend zijn van 09.00 tot 19u.00 en zelfs op zondag van 10.00 tot 17u.00, of aan een ander NNC verkooppunt.


De strenge kwaliteitsnormen, de opvolging door en de waarborg van de constructeur/invoerder, het professionalisme van de medewerkers en medewerksters in de Centers, de gemakkelijke toegang tot de informatie en de aangename verkoopruimtes; het zijn allemaal elementen die bijdragen tot een groot vertrouwen bij het grote publiek en zowel de reputatie als het succes van de formule “Nearly New Car” verklaren.


Investeren in optimale accommodaties

Daar er in Woluwe aanvankelijk werd gestart in een eerder bescheiden, industriële omgeving, drong zich de noodzaak op om zowel de capaciteit als de kwaliteit van de verkoopruimtes en de toegankelijkheid van de bestaande site te optimaliseren.

Om dit te realiseren gaf DaimlerChrysler Belgium Luxembourg aan de Heer Stefaan Van Acker van het studie- en architectenbureau M. & J.-M. Jaspers, J. Eyers & Partners, de opdracht voor de uitbreiding, de vernieuwing en de aanpassing van de bestaande infrastructuur.

Het nieuwe gebouw, waarvan zojuist de eerste steen werd gelegd, beslaat een totale oppervlakte van 3500 m², waarvan de showroom 100 voertuigen een plaatsje kan geven. Daarnaast is er buiten plaats voor nog eens 100 wagens. Het nieuwe gebouw zal zich ook perfect lenen voor kleine tot middelgrote evenementen van 10 tot 80 personen. Iedereen is welkom om een vergadering of een receptie te organiseren in deze sympathieke en ongewone omgeving. Het toekomstige NNC Center, dat voltooid zal zijn eind april, blijft toegankelijk vanaf de Gemeenschappenlaan en zal voorzien zijn van royale parkeergelegenheid voor de klanten.

Het Nearly New Car Center in Woluwe stelt 15 mensen te werk.


Iets om te vieren

Het vijfjarige bestaan en het succes van de formule “ Nearly New Car” wordt in de 4 NNC Centra tussen 10 en 15 november 2004 uitgebreid gevierd met een resem van activiteiten voor groot en klein. Voor meer informatie over deze festiviteiten, die gepaard gaan met geschenken en nooit geziene commerciële acties, volstaat het de nationale NNC site te bezoeken.

Legende: 1. Het toekomstige NNCCenter Woluwe; 2. De eerstesteenlegging met van links naar rechts de heer Jos Chabert, Eerste Ondervoorzitter Brussels Parlement, de heer Georges Désir, Burgemeester Sint-Lambrechts-Woluwe en Dr. Annette Winkler, Afgevaardigd Bestuurder DaimlerChrysler Belgium Luxembourg.