27
juli
2011
|
02:00
Europe/Brussels

David Coulthard als nieuwe merkambassadeur voor AMG

David Coulthard, actief DTM-rijder voor Mercedes-Benz en vicewereldkampioen Formule 1 in 2001, werd zopas als nieuwe merkambassadeur voor AMG voorgesteld. Voortaan zal de 40-jarige Schot tijdens evenementen voor klanten en pers een discussiepartner zijn en zal hij het AMG-ontwikkelingsteam bijstaan tijdens hun testactiviteiten. David Coulthard is momenteel betrokken bij de marketingcampagne voor de nieuwe Mercedes-Benz E 63 AMG.

Het eerste tastbare resultaat van de samenwerking tussen David Coulthard en AMG is de marketingcampagne voor de nieuwe E 63 AMG waarin de DTM-piloot de kwaliteiten van deze prestatiegerichte berline zowel in race- als een maatpak demonstreert. De E 63 AMG ontwikkelt tot 410 kW (557 pk) en is met een brandstofverbruik van 9,8 liter per 100 kilometer (gecombineerde NEDC-cyclus) een van de meest efficiënte wagens in zijn segment.

Ola Källenius, Voorzitter van Mercedes-AMG GmbH: “Wij zijn erg verheugd dat we David Coulthard welkom kunnen heten binnen de AMG-familie. Als eerlijke sportman en alomgeliefde persoonlijkheid past David Coulthard perfect bij AMG en de ruim 40 jaar motorsportgeschiedenis die het merk met zich meedraagt. Als actieve DTM-piloot en meer dan ervaren Formule 1-rijder kan David Coulthard bogen op een heel uitgebreide knowhow wat van hem een uitgelezen partner maakt voor onze ingenieurs wanneer zij nieuwe AMG-sportmodellen aan het ontwikkelen zijn.”

David Coulthard: “Ik ben al sinds 1996 lid van de Mercedes-Benzfamilie en zal nu dus ook deel gaan uitmaken van het opwindende sportwagenmerk AMG. Dit is ongetwijfeld de perfecte aanvulling op mijn job als DTM-piloot waar ik uiteraard met een C-Klasse AMG rijd.”

Indrukwekkende Formule 1-carrière, DTM-rijder voor Mercedes-Benz sinds 2010

David Coulthard begon zijn carrière in de kartsport waar hij Schots Junior Kart-kampioen werd van 1983 tot 1985. Daaropvolgend doorliep hij verschillende raceformules om in 1994 toe te treden tot het Williams Formule 1-team. In 1995 werd David Coulthard derde in het wereldkampioenschap Formule 1. Bij de start van het seizoen 1996 stapte hij over naar McLaren Mercedes waar hij teamgenoot werd van de Fin Mika Häkkinen. In 2001 werd Coulthard vicewereldkampioen, na Michael Schumacher. Van 2005 tot 2008 reed hij voor Red Bull Racing, waar hij zijn Formule 1-carrière afsloot in 2008. Tussen 1994 en 2008 nam David Coulthard deel aan maar liefst 246 Grote Prijzen waarvan 150 voor McLaren-Mercedes. Hij behaalde 13 overwinningen waarvan 12 aan het stuur van een McLaren-Mercedes.

Sinds 2010 neemt David Coulthard voor het Mücke Motorsport-team deel aan het DTM-kampioenschap in een 2008-versie van de Mercedes-Benz C-Klasse. Aan het einde van vorig seizoen behaalde hij in Sjanghai, waar hij tevens de snelste rondetijd liet noteren, zijn eerste kampioenschapspunt dankzij een achtste plaats. In het DTM-seizoen 2011 is Coulthards beste resultaat tot nu toe een achtste plaats tijdens de vierde race op de Norisring. Met één kampioenschapspunt staat de 40-jarige Schot momenteel 14de in de pilotenrangschikking

DTM-kampioen en man van vele records, Bernd Schneider, als merkambassadeur voor AMG

Een tweede DTM-piloot die als merkambassadeur voor AMG aan de slag is, is Bernd Schneider. Met vijf kampioenentitels in het DTM, eentje in het ITC en een in het FIA GT is Schneider een van de meest succesvolle Duitse racepiloten ooit. Sinds hij de actieve racerij in 2008 vaarwel wuifde, is Bernd Schneider altijd een bijzonder populaire discussiepartner geweest tijdens AMG-evenement voor klanten en pers. Bovendien is hij ook actief als expert-instructeur voor de AMG Driving Academy.
Deze 47-jarige Duitse kampioen ondersteunt bovendien als testrijder het AMG-ontwikkelingsteam. Zo was Schneider niet alleen betrokken bij het afstellingstestwerk voor de SLS AMG Coupé en Roadster, hij droeg ook in grote mate bij tot de ontwikkeling van de GT3-raceversie.