03
december
2001
|
01:00
Europe/Brussels

De 750.000ste Mercedes-Benz Sprinter

  • De Sprinter schrijft een succesverhaal

  • In meer dan 100 landen ingezet

  • Start van de verkoop in de VS

In de fabriek van Düsseldorf, de grootste fabriek voor vrachtwagens van DaimlerChrysler AG, is de 750.000ste Mercedes-Benz Sprinter afgewerkt. Het jubileumvoertuig, een gesloten bestelwagen van het type 313 CDI, liep op 27 november 2001 van de band.
De Mercedes-Benz Sprinter kwam in 1995 op de markt en heeft sindsdien een succesverhaal geschreven. Al snel werd de Sprinter de best verkochte wagen in zijn klasse en elk jaar steeg het aantal exemplaren dat gebouwd werd. Voor 2001 verwacht men dat er voor het eerst ongeveer 140.000 exemplaren gebouwd zullen worden. Om tegemoet te komen aan de voortdurend stijgende vraag, stapten in 2000 al alle productieafdelingen over op een drieploegenstelsel. In datzelfde jaar onderging het model overigens ook een verjongingskuur met als blikvangers de nieuwe CDI-motoren, het nieuw ontworpen instrumentenbord met joystick-schakeling, de geautomatiseerde versnellingsbak „Sprintshift“ en de nieuwe vormgeving van de carrosserie.

Nieuwe markten

Ondertussen wordt de Mercedes-Benz Sprinter in meer dan 100 landen ingezet. Sinds 1996 wordt de bestelwagen ook in Argentinië geassembleerd. Van daaruit zijn al ongeveer 60.000 exemplaren op de Latijns-Amerikaanse markten geleverd. En op dit moment begint de Sprinter ook in de VS aan een commerciële carrière. Daar komt hij op de markt onder het merk „Freightliner“. De afdeling vrachtwagens Mercedes-Benz van DaimlerChrysler AG heeft met het oog daarop een dochtermaatschappij opgericht : „DaimlerChrysler Vans LLC“ met zetel in de buurt van Charlotte (North Carolina).