03
juli
2008
|
02:00
Europe/Brussels

De bvba LOCA-MOBIL vertrouwt op de diensten van Mercedes-Benz

De bvba LOCA-MOBIL, een takel- en autoverhuurbedrijf, heeft beslist haar voertuigvloot te versterken door twee Mercedes-Benz Atego’s te bestellen, evenals 40 Mercedes-Benz Sprinters.

De 2 Atego’s zijn bestemd voor de takelafdeling van het bedrijf, terwijl de Sprinters het aantal huurvoertuigen komen uitbreiden dat wordt aangeboden door LOCA-MOBIL.

LOCA-MOBIL, gevestigd in Court-Saint-Etienne, is een jonge onderneming in volle expansie die werkzaam is in de streek van Louvain-La-Neuve en Ottignies. Ze heeft beslist om te vertrouwen op Mercedes-Benz omwille van de vermaarde kwaliteit van zijn diensten. Zo ondersteunen de 40 Sprinters en 2 Atego’s, die besteld werden bij erkend concessiehouder Groupe Lambert amp; Co, LOCA-MOBIL in zijn ontwikkeling.

 Mercedes-Benz Atego 1224 L

De Atego 1224 L, die 9484 mm lang is en 8,5 ton weegt, is een takelwagen waarvan de maximaal toegelaten massa 11,990 ton bedraagt. Hij is voorzien van een dubbele cabine met plaats voor een bed, een motor van 176Kw/ 238 pk, een manuele 6-versnellingsbak, schijfremmen voor en achter en versterkte voorassen.

Omdat LOCA-MOBIL de Atego wil gebruiken als takelwagen, moest deze specifiek uitgerust worden. Daarom werd op de cabine een kraan van het merk HIAB geplaatst, waarachter zich een schuifplatform van 6,5 m en een schep bevinden, allebei van het merk OMARS. Dankzij dit systeem kan de Atego tot 2 voertuigen meenemen.

Deze vrachtwagen wordt niet alleen gebruikt voor het takelen van personenwagens, maar ook van lichte bedrijfsvoertuigen.

Mercedes-Benz Atego 822 L

De Atego 822 L is onlangs het aanbod van de Atego 1224 LAtego komen uitbreiden. Doordat hij kleiner is, raakt hij makkelijker door smallere straten. Hij is niet uitgerust met een kraan, maar is voorzien van een plateau van 5 m van het merk OMARS.

Mercedes-Benz Sprinter

LOCA-MOBIL heeft ook 40 Sprinter-bestelwagens met korte (3250 mm) en medium (3665 mm) wielbasis gekocht. Het gaat om Sprinters 215 CDI, 315 CDI, 218 CDI, 318 CDI, respectievelijk voorzien van een motor van 150 of 180 pk die allemaal voldoen aan de Euro 4-normen. Het gewicht van de 215 CDI en 218 CDI bedraagt 3 ton, terwijl dat van de versies 315 CDI en 318 CDI 3,5 ton bedraagt. De bestelde Sprinters zijn bestemd voor de verhuurafdeling van LOCA-MOBIL. Elf Sprinters werden reeds geleverd.

Het huurwagenpark wordt om de vier maanden vernieuwd om de klanten voertuigen van een optimale kwaliteit te garanderen.

Over de bvba LOCA-MOBIL

De bvba LOCA-MOBIL is eind februari 2005 met zijn activiteiten gestart. Xavier Grégoire, een jonge, dynamische ondernemer, is de stichter en afgevaardigd bestuurder van LOCA-MOBIL, waarvan de activiteiten bestaan uit twee luiken: een 24u/24-takeldienst en een afdeling aankoop-verkoop-verhuur van voertuigen.

Voor de verhuurafdeling organiseert LOCA-MOBIL om de 4 maanden een rotatie van zijn voertuigen, om zijn klanten een onberispelijke kwaliteit te kunnen verzekeren. Na 4 maanden worden de gebruikte voertuigen verkocht en vervangen door nieuwe exemplaren.

De klanten van LOCA-MOBIL zijn, wat de verhuurafdeling betreft, bedrijven, en voor de takeldienst voornamelijk hulp- en politiediensten. Toch kan iedereen een beroep doen op deze takeldienst.

In totaal telt de vloot van LOCA-MOBIL 60 tot 80 voertuigen van verschillende merken. LOCA-MOBIL is zijn samenwerking met Mercedes-Benz en de Groupe Lambert een jaar geleden begonnen met de aankoop van de Atego 1224 L. De samenwerking tussen LOCA-MOBIL en de Groupe Lambert gaat nu verder met andere projecten (na de aankoop van de Atego 822 L en de 40 Sprinters), waaronder de toekomstige aankoop van een Mercedes-Benz Actros.

Op dit moment bestaat het personeelsbestand van LOCA-MOBIL in totaal uit twee personen. Xavier Grégoire wil zijn onderneming nog verder uitbouwen, onder andere dankzij de diensten die Mercedes-Benz aanbiedt.