01
april
2009
|
02:00
Europe/Brussels

De E 63 AMG – de nieuwe generatie dynamische en sportieve berlines

Net na de lancering van de nieuwe E-Klasse, presenteert AMG, het sportieve merk binnen Mercedes-Benz Cars, de nieuwe E 63 AMG. Deze sportieve en dynamische berline met karakter maakt indruk dankzij uitzonderlijke prestaties, in het oog springende karakteristieken en technologische innovaties, ontleend aan de fabuleuze SL 63 AMG Roadster.

De nieuwe E 63 AMG onderscheidt zich van de andere Mercedes-Benz E-Klasse modellen door de nieuwe sportveringen of AMG RIDE CONTROL, door de elektronisch gecontroleerde schokdempers, door een nieuwe ophanging vooraan en door zijn unieke design, zowel in het interieur als het exterieur. Het benzineverbruik werd bovendien met 12% gereduceerd (12.6 l). Dankzij de uniek gecombineerde rij-assistentiesystemen, bevestigt de E63 AMG nogmaals haar leiderspositie inzake veiligheid.

De 6.3 l AMG V8 motor ontwikkelt 386kW/525ch en een koppel van 630Nm. In de auto vindt men eveneens een versnellingsbak met 7 versnellingen terug, de zogenaamde SPEEDSHIFT MCT AMG, afkomstig uit de SL 63 AMG.

De E 63 AMG gaat in slechts 4.5 seconden van 0 naar 100km/u en haalt een maximale snelheid van 250 km/u (elektronisch gelimiteerd). De transmissie is uitgerust met vier rijmodules : "C" (Controlled Efficiency), "S" (Sport), "S+" (Sport plus) en "M" (Manual) en met de functie RACE START.

De E 63 AMG heeft dus alles in huis voor een emotionele en vooral dynamische rij-ervaring.