10
november
2005
|
01:00
Europe/Brussels

De E-Klasse: nieuwe V6-modellen met de vierwielaandrijving 4MATIC

De E 280 CDI en E 320 CDI zijn nu beschikbaar met een permanente vierwielaandrijving

Alle V6 CDI-modellen van de Mercedes-Benz E-Klasse zijn nu beschikbaar met de vierwielaandrijving 4MATIC. De indrukwekkende aandrijfkracht voor de E 280 CDI 4MATIC en de E 320 CDI 4MATIC wordt geleverd door moderne dieselmotoren die respectievelijk een vermogen van 140 kW/190 pk en 165 kW/224 pk ontwikkelen. De twee CDI zescilindermotoren zijn beschikbaar in zowel de sedan- als de breakversie. Samen met de drie benzine-uitvoeringen E 280 4MATIC, E 350 4MATIC en E 500 4MATIC zijn er nu tien versies van de succesvolle E-klasse met vierwielaandrijving beschikbaar.

De combinatie van V6 CDI-motoren met een permanente vierwielaandrijving komt tegemoet aan de vraag van heel wat bestuurders naar een krachtige, maar toch zuinige reiswagen die tegen alle weersomstandigheden opgewassen is. De nieuwe E 280 CDI 4MATIC en E 320 CDI 4MATIC zijn de perfecte keuze voor zulke automobilisten.

De moderne V6 turbodiesels met een directe common railinjectie van de derde generatie garanderen superieure rijprestaties en een laag verbruik. Tegelijk zorgt de intelligente wisselwerking tussen de permanente vierwielaandrijving 4MATIC, het standaard ingebouwde elektronische stabiliteitsprogramma ESP® en het elektronische tractiesysteem 4ETS ervoor dat de inzittenden in alle weersomstandigheden veilig kunnen reizen.

Het aandrijfsysteem 4MATIC

In de nieuwe versies van de E-Klasse met vierwielaandrijving wordt het vermogen permanent in een verhouding 40:60 naar de voor- en achterwielen gestuurd. Het elektronische tractiesysteem 4ETS garandeert het voor Mercedes kenmerkende rijcomfort omdat het zonder conventionele differentieelgrendels werkt die het comfort en de rijeigenschappen van andere op de vier wielen aangedreven auto’s negatief beïnvloeden. 4ETS oefent een gecontroleerde remdruk uit op de doordraaiende wielen en verhoogt tegelijk het vermogen dat naar de wielen met een goede tractie gaat. Op die manier bereikt het elektronische tractiesysteem hetzelfde effect als drie differentieelgrendels. De twee 4MATIC dieselmodellen worden standaard uitgerust met een vijftrapsautomaat.

Een grote verscheidenheid

Mercedes-Benz biedt op niet minder dan vijf modelreeksen vierwielaandrijving aan zodat de klant een enorme keuze krijgt: naast de C- en E-klasse die zowel in de sedan- als breakversie met 4MATIC beschikbaar zijn, en de nieuwe R-Klasse die in twee carrosserieversies bestaat, biedt Mercedes ook nog de sinds dit jaar vernieuwde M-klasse en de klassieke terreinwagen G-klasse aan. Alles samen brengt Mercedes-Benz niet minder dan 37 verschillende modellen met vierwielaandrijving op de markt.

Op die manier roept Mercedes-Benz nieuwe trends in het leven. Vooral in het segment van de E-klasse is de vraag naar auto’s met vierwielaandrijving sterk gegroeid. Het marktaandeel van auto’s met vierwielaandrijving is in heel Europa van 6 % in 2002 tot 10 % in 2004 gestegen. En vandaag geeft Mercedes-Benz die ontwikkeling nog meer kracht met de gloednieuwe R-Klasse, een Grand Sports Tourer met vierwielaandrijving die de voordelen van bestaande autotypes - zoals sportieve sedans, breaks, volumewagens en SUV’s (sports utility vehicle) – in een volledig individueel concept combineert.

In een oogopslag*: de passagiersauto’s met vierwielaandrijving van Mercedes-Benz

*U kunt het document, in PDF formaat, onder 'Documents & Foto's' terugvinden.