22
september
2003
|
02:00
Europe/Brussels

De eerstesteenlegging van het nieuwe Museum Mercedes-Benz

  • De eerste fase van de bouw van het Universum Mercedes-Benz

  • De eerste steen bevat de eerste sneldraaiende motor uit 1883

  • Een nieuw architectuurstijl voor het nieuwe Museum Mercedes-Ben

  • Het Museum Mercedes-Benz opent zijn deuren in de lente 2006

Onlangs werd de eerste steen gelegd van het nieuwe Mercedes-Benz Museum. Deze steen heeft de vorm van een doorschijnende kast die de eerste sneldraaiende motor uit 1883 bevat. De plek waar het museum opgericht wordt, is een terrein van 60.000 m² voor de hoofdingang van DaimlerChrysler in Stuttgart-Untertürkheim. De bouw van het Universum Mercedes-Benz zal drie jaar in beslag nemen en de inhuldiging van het museum is voorzien voor de lente van 2006.

Het nieuwe Museum Mercedes-Benz

Als de uitvinder van de auto is de groep DaimlerChrysler het zichzelf verplicht om voor een aangepast platform te zorgen waar ze de geschiedenis van de auto kan tonen en waar ze het merk Mercedes-Benz met zijn uitzonderlijke traditie in een aangepast kader een plaats kan geven. “Het nieuwe Museum Mercedes-Benz wil geen conventionele tentoonstelling brengen, maar wordt een forum van waaruit de traditie en de wortels van het merk Mercedes-Benz op een actieve manier bekend gemaakt kunnen worden,” verklaarde professor Jürgen Hubbert, lid van de raad van bestuur van DaimlerChrysler en verantwoordelijk voor de personenauto’s van Mercedes.

Met de individuele mobiliteit als leidraad sinds haar begindagen behandelt het nieuwe Museum Mercedes-Benz elke periode en elke gebeurtenis uit de geschiedenis van het merk en het bedrijf. Daarbij wordt er niet alleen ingegaan op de geschiedenis van elke auto, maar ook op de toekomst van de auto vooruitgelopen. Op een oppervlak van 17.000 m² wordt er een honderdtal auto’s getoond. Het gebouw, met het hoogste punt op 47 meter, staat op een bodem die 6 meter werd verhoogd. Het wordt een natuurlijke aantrekkingspool van het Universum van Mercedes-Benz en maakt een unieke aanpak mogelijk om een beeld op te hangen van het fascinerende merk dat Mercedes is. In het nieuwe Museum Mercedes-Benz spelen zowel de personenauto’s en vrachtwagens van Mercedes als de boeiende wereld van de autosport een essentiële rol om de bezoekers een onvergetelijke herinnering aan het merk te bezorgen. Dokter Eckard Cordes, lid van de raad van bestuur van DaimlerChrysler en verantwoordelijk voor de afdeling bedrijfsvoertuigen, verklaarde: “Mercedes-Benz is het enige merk ter wereld dat zulk een volledig beeld van zijn bedrijfsvoertuigen kan ophangen en zet op die manier zijn traditie als de oudste en belangrijkste constructeur van bedrijfsvoertuigen kracht bij”.

De verdieping “wedstrijden en records” wordt een bijzondere aantrekkingspool van het museum. De verdieping heeft een oppervlakte van bijna 1.200 m² en biedt plaats aan 40 race- en recordwagens van Mercedes-Benz. De bezoekers krijgen er een volledig overzicht van de fascinerende wereld van de autosport, vanaf het begin van de autowedstrijden over de legendarische zilverpijlen tot de nieuwste ontwikkelingen in de hedendaagse autosport. Het nieuwe Museum Mercedes-Benz en het naburige Mercedes-Benz Center staan met elkaar in verbinding via een gebouw waarin een kindermuseum, een uitvindersatelier, een restaurant, winkels en een tentoonstelling van speciale voertuigen ondergebracht worden. Het terrein rond het museum kan dankzij nieuwe methoden bijzonder flexibel benut worden om er initiatieven in open lucht te organiseren. De grote blikvanger wordt de arena met 300 zitplaatsen waar productvoorstellingen of andere evenementen plaats kunnen vinden.

Het Mercedes-Benz Center

De bouw van het Mercedes-Benz Center gaat in mei 2004 van start en de officiële opening is gepland voor de lente van 2006. Het Center moet een kwaliteitsplek in Stuttgart worden waar de constructeur zijn actuele voertuigenaanbod zal tonen. Op bijna 35.000 m² hangt het Center Mercedes-Benz een beeld op van de huidige ontwikkeling van het merk. Het volledige aanbod van Mercedes-Benz zal hier in al zijn verscheidenheid getoond worden. Het Center vormt op die manier de ideale plek om klanten een gedetailleerde en volledige