13
mei
2005
|
02:00
Europe/Brussels

De garage Claes & Zonen in Sint Truiden levert 18 fonkelnieuwe Mercedessen aan de “Kanaries” van voetbalclub Sint-Truiden V.V.

Op 18 mei 2005 vond in de showroom van de garage Claes & Zonen in Sint Truiden de officiële sleuteloverhandiging plaats van 18 fonkelnieuwe Mercedessen die bestemd zijn voor de spelers en staf van de voetbalclub K.Sint Truiden V.V.


De vriendschapsbanden tussen de garage Claes & Zonen en Sint Truiden V.V. ontstonden al een hele tijd geleden toen Euro-Trucks Claes enkele business seats huurde in het stadion van Staaien. De prille liefde groeide in de loop der jaren uit tot een bijzondere relatie tussen beide partijen die zich vandaag vertaalt in de huur van 30 business-seats door de verschillende bedrijven van de Claes Groep en een publicitaire ondersteuning zowel op als naast het terrein van de club.

Twee jaar geleden speelde STVV op spreekwoordelijke wijze de bal terug naar haar trouwe sponsor-supporter door de garage Claes & Zonen te vereren met een belangrijke bestelling van Mercedes-Benz personenwagens voor de spelers, de technische staf en commerciële medewerkers.

Tot algemene tevredenheid van de begunstigden wordt deze eerste vloot nu vervangen door een lot van 18 nieuwe auto’s met de vermaarde ster op de motorkap. Elf van deze zijn van het type C berline 200CDI, twee van hetzelfde type maar dan in break versie en nog eens vijf eenheden dragen het logo A Klasse 180 CDI op het kofferdeksel.

De deal werd mede mogelijk gemaakt dankzij de hulp van DaimlerChrysler Financial Services die een bijzonder interessante leasingformule wist aan te bieden aan de contracterende partijen.

2005 is niet alleen voor de Club STVV een feestjaar gezien zij haar 80ste verjaardag viert maar ook voor de Groep Claes die in 1950 in Sint Truiden het levenslicht zag en daardoor nu eveneens 55 kaarsjes mag uitblazen.

Historiek Claes & Zonen

Het begon destijds allemaal met de investering van André Claes in een revisiebedrijf aan de Tiensesteenweg in Sint Truiden. De ondernemingszin van de stichter en zijn gevoel voor zaken maakten dat er op die locatie al snel te weinig plaats was voor de steeds uitbreidende activiteiten van dit bedrijf. Een nieuw complex op het industrieterrein van Sint Truiden bood uiteindelijk de noodzakelijke oplossing.
Terwijl het revisiebedrijf volledig autonoom bleef werken, investeerde André Claes in nieuwe bedrijfstakken. In een eerste fase werden een personen- en een bedrijfswagengarage opgericht dat later met een carrosserieafdeling werd aangevuld.

Na het overlijden van André Claes in 1989 zetten zijn vier zonen – Ludo, Luc, Johny en Edmond de zaak verder.

In 1993 werd Garage Claes & Zonen voor zowel bedrijfsvoertuigen als personenwagens, officieel Mercedes-Benz Concessiehouder. Nieuwe investeringen bleven dan ook niet uit. Er werden vestigingen aangekocht in Tongeren en Tienen. Zes jaar later, we schrijven 1999 , werd Claes & Zonen ook nog verdeler van het merk smart en in 2001 mochten zij zich als één van de eersten concessiehouder / verkooppunt voor Nearly New Cars noemen.

De recentste belangrijke investering in de 55-jarige geschiedenis van deze bloeiende familieonderneming dateert van maart 2003 toen de groep nog eens 3 471 000 € pompte in een gloednieuwe infrastructuur voor Mercedes-Benz personen- en vrachtwagens in Tienen.

De Groep Claes & Zonen staan dus nu voor een mooie verzameling van op en top Limburgs bedrijven waar men terecht kan voor aankoop, onderhoud, herstellingen, verhuur, leasing en carrosserieherstellingen van zowel personenwagens als bedrijfsvoertuigen.

Op de foto ziet u van links naar rechts: Johnny Claes (Claes & Zonen t-Truiden),Guy Mangelschots (STVV), Luc Caubergh (DaimlerChrysler Financial Services) en Ludo Claes (Euro-Trucks Claes)

Voor meer informatie An Vriens
Claes & Zonen Sint Truiden NV
IZ Schuurhovenveld 3808 3800 Sint Truiden

Tel 011/ 69 74 32
Fax 011/ 69 76 81 e-mail : an.vriens@claesenzonen.mercedes-benz.be
URL: www.claesenzonen.be