16
april
2009
|
02:00
Europe/Brussels

De GL-Klasse krijgt een facelift…

Nieuwe uitrustingen, een opgewaardeerd interieur en een bijgestuurd exterieur maken dat de nieuwe Mercedes-Benz GL 2009 – voorgesteld op het Autosalon van New York – aantrekkelijker is dan ooit. Het luxueuze alleterreinvoertuig stelt voortaan nieuwe motorisaties voor, die ecologischer zijn, een lager verbruik (5%) kennen en de milieunorm Euro 5 respecteren.

 De nieuwe bumpers, de gechromeerde beschermplaten vooraan en op de zijkanten, een nieuw radiatorrooster net als nieuwe mistlichten geven de GL-Klasse een expressieve look, die moeilijk te weerstaan is. Daarbij komen nog nieuwe lichtmetalen 18 tot 21 duimsvelgen.

 Het interieur van de GL-Klasse kan tot zeven passagiers verwelkomen waarbij er meer ruimte is en de zetels uitgevoerd zijn in ARTICO-leder met contrasterende stiksels. Alle modellen bieden een nieuw instrumentarium aan, een multifunctioneel stuur in nappaleder en het systeem NECK-PRO voor zowel bestuurder als passagier.

Het leder in twee kleurtonen en het indirecte omgevingslicht zijn als optie beschikbaar. De standaarduitrusting bestaat uit het innoverende veiligheidssysteem terwijl andere opties zoals het Intelligent Light System (ILS) eveneens beschikbaar zijn.