06
augustus
2004
|
02:00
Europe/Brussels

De lichte bedrijfsvoertuigen van Mercedes-Benz in de prijzen

• Dubbele overwinning voor de Vito en de Sprinter
• Tests uitgevoerd door ondernemingshoofden uit de ambachtelijke sector • Prijsuitreiking op 24 september 2004 op het salon voor industri-ële voertuigen van Hannover

De testers - 19 ondernemers uit de ambachtelijke sector – hebben hun stem toegekend aan twee bedrijfswagens van Mercedes-Benz: de Vito (gamma tot 3 t MTM) en de Sprinter (gamma tot 3,5 t MTM). Als trouwe le-zers van de magazines „Handwerkmagazin“ en „Deutsche Handwerks Zeitung“ (gespecialiseerde tijdschriften voor de ambachtelijke sector), hadden deze ondernemingshoofden zich kandidaat gesteld als testers in het kader van de Duitse prijs voor lichte bedrijfsvoertuigen 2004/2005, die uitgeschreven wordt door de uitgeverij Holzmann. Tijdens een bijzonder arbeidsintensief weekend moesten ze 20 voertuigen testen, onderverdeeld in twee gewichtscategorieën (3 t en 3,5 t MTM). Bijna alle lichte bedrijfsvoertuigen die op dit moment beschikbaar zijn op de Duitse markt werden getest.

De nieuwe Vito, die voor het eerst deelnam aan de wedstrijd, heeft onmid-dellijk de overwinning in de wacht gesleept. Zijn grote veelzijdigheid is een van zijn vele troeven. Vanaf begin 2005 zullen de dieselversies van de Vito als optie uitgerust kunnen worden met een partikelfilter. Net als de personenwagens van het merk zullen de lichte bedrijfsvoertuigen van Mercedes-Benz zo uitgerust worden met een oxidatiekatalysator met een siliciumcar-bidepartikelfilter. Dankzij dit systeem worden de roetdeeltjes in de uitlaat-gassen door een chemische reactie gedeeltelijk geëlimineerd of aan hoge temperatuur verbrand. De Duitse prijs voor lichte bedrijfswagens wordt om de twee jaar uitgereikt door de uitgeverij Holzmann onder bescherming van het Duitse ministerie van Transport, in het kader van het internationale salon voor industriële voertuigen van Hannover. De prijzen worden op 24 september aanstaande in Hannover uitgereikt aan de overwinnaars, door professor Bernd Gott-schalk, voorzitter van de vereniging van de Duitse automobielindustrie (VDA – Verband der Deutschen Automobilindustrie).