11
augustus
2005
|
02:00
Europe/Brussels

De Mercedes-Benz A-Klasse met een nieuwe, performante motor en uitstekende prestaties, verkrijgbaar vanaf 25.773,00 euro (incl. BTW)

Mercedes-Benz voegt een prestatiegerichte variant toe aan het gamma van de tweede generatie A-Klasse. De nieuwe Mercedes-Benz A 200 TURBO biedt de prestatiekenmerken van een sportwagen met zijn vermogen van 142 kW/193 pk en een topsnelheid van 228 km/u.

Deze compacte auto met zijn nieuwe, performante motor is sinds juli 2005 in toonzalen van Mercedes-Benz-verkooppunten en erkende dealers te zien.
De nieuwe Mercedes-Benz A 200 TURBO is het krachtigste model in de compacte A-Klasse en rondt het gamma dus langs boven af. Met een vermogen van 142 kW/193 pk is zijn nieuwe, moderne lichtgewicht krachtbron met turbo en natriumgekoelde uitlaatkleppen een van de krachtigste motoren in zijn cilinderinhoudsklasse, en bovendien levert hij constant 280 Nm vanaf een erg lage 1.800 t/m. Vandaar dat deze viercilinder-benzinemotor dergelijke uitstekende prestaties kan garanderen.

De A 200 TURBO heeft slechts 7,5 seconden nodig om op te trekken van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 228 km/u, terwijl zijn brandstofverbruik met 7,9 liter per 100 kilometer relatief bescheiden blijft.

Zoals alle A-Klasses is de nieuwe A 200 TURBO verkrijgbaar als een erg praktische vijfdeurs of als driedeurscoupé met een erg sportief en jeugdig uiterlijk. In beide versies kunnen kopers van de nieuwe A 200 TURBO gratis kiezen tussen de design- en uitrustingsniveau’s Avantgarde en Elegance. Andere standaard uitrustingselementen zijn lichtmetalen zestienduimvelgen, een nieuwe, sportieve zesversnellingsbak, airco, een multifunctioneel stuurwiel, een snelheidsgevoelige stuurinrichting en ESP®. De dubbele uitlaat is een onmiskenbaar en opvallend uiterlijk kenmerk. Een veilig maar toch dynamisch weggedrag gecombineerd met een grote hoeveelheid rolcomfort zorgen dat hij uitstekend rijdt. Dat is in grote mate te danken aan de nieuwe, sferische paraboolachteras van de A-Klasse, waardoor de wielen uitstekend gericht zijn en de rolweerstand in bochten erg groot is, terwijl de nieuwe adaptieve ophanging de schokdempers aanpast aan de omstandigheden. Grote, geventileerde remschijven met een diameter van 288 millimeter geven de A 200 TURBO een remvermogen dat in lijn is met zijn hoge prestatiepotentieel.

Dankzij het unieke sandwichconcept biedt de A 200 TURBO dezelfde voordelen als de andere modellen van de A-Klasse. Naast een erg hoog veiligheidsniveau, dat werd bevestigd door de Euro-NCAP met een maximale score van vijf punten, biedt dit concept een uitstekende ruimtebenutting en een superieure modeleerbaarheid. Daardoor kan de laadruimte die beschikbaar is voor bagage of voor vrijetijds-/sportuitrusting tot 2,75 meter lang en 1.995 liter groot worden gemaakt.

De nieuwe A 200 TURBO kost 25.773 euro (incl. BTW) als driedeurscoupé en 26.620 euro (incl. BTW) als vijfdeurs.

Bovendien biedt Mercedes-Benz een aantrekkelijk sportpakket aan op alle A-Klasse-modellen. Dat omvat lichtmetalen zeventienduimvelgen, een geperforeerd, mat-zilveren radiatorrooster, sportpedalen met rubberen noppen, een sportieve versnellingspook, een sportstuur met geperforeerd leer en instrumenten met een zilveren wijzerplaat. Dit pakket kost slechts 734,47 euro (incl. BTW) op de A 200 TURBO Avantgarde- of Elegance-versie.

Het Sportpakket kan met de drie versies gecombineerd worden. Het tabel onder Documents&Photos geeft U het prijsoverzicht.