05
juni
2009
|
02:00
Europe/Brussels

De Mercedes-Benz E en GLK krijgen het fel begeerde TÜV milieucertificaat

De milieuvriendelijkheid van de E-Klasse staat op hetzelfde hoge niveau als zijn veiligheid, comfort en zuinigheid en werd nu bevestigd door de neutrale onderzoekers van TÜV. De E-Klasse zal het fel begeerde milieucertificaat volgens de ISO 14062-norm ontvangen op de “Internationale Milieudag 2009”. Enkele weken geleden, was de GLK al aan de beurt voor deze onderscheiding.

 Deze onderscheidingen belonen het engagement van Mercedes-Benz voor een complete milieubescherming, die sterk is geworteld in de richtlijnen voor de hele onderneming. Het milieucertificaat wordt toegekend op basis van de exhaustieve milieubalans, waarbij elk milieuaspect wordt geëvalueerd en gedocumenteerd. Tijdens de ontwikkeling werden er voor het milieucertificaat van de E-Klasse meer dan 40.000 afzonderlijke milieuverwante processen geanalyseerd, gekwantificeerd en geëvalueerd om een compleet ecoprofiel op te stellen. Dat profiel vormt de basis voor het milieucertificaat dat werd toegekend door TÜV. Voor de E-Klasse (net zoals voor alle andere reeds gecertificeerde modellen van Mercedes-Benz) begon dat werk met de milieuvriendelijke productontwikkeling, ‘Design for Environment’ (DfE) genoemd. Door DfE in het ontwikkelingsproces te integreren zorgt Mercedes-Benz ervoor dat alle milieuverwante aspecten vanaf de eerste ontwikkelingsfasen in overweging worden genomen. De speciale DfE-teams bestaande uit ingenieurs van diverse gespecialiseerde afdelingen zorgen ervoor dat de wagen aan de vooropgestelde milieudoelstellingen voldoet.

Professor Herbert Kohler, Chief Environmental Officer van Daimler AG: “Mercedes-Benz is een milieugerichte autoconstructeur en vindt dat dit bepaalde verantwoordelijkheden met zich meebrengt. We analyseren de milieucompatibiliteit van onze modellen over hun hele levenscyclus, van de productie over de vele gebruiksjaren tot de recyclage en eindverwerking, en gaan daarbij veel verder dan de wettelijke vereisten.”

 Naast de E-Klasse kregen ook de A-, B-, C- en S-Klasse hetzelfde milieucertificaat van TÜV. Vorige maand ontving ook de GLK als eerste SUV van Mercedes-Benz de hoogstaande onderscheiding.