20
september
2004
|
02:00
Europe/Brussels

De Mercedes-Benz Vito is „Van of the Year“

  • De jury had lof voor zijn wegligging en rijcomfort, vergelijkbaar met een personenwagen

  • De prijs werd uitgereikt tijdens het Internationale salon van industriële voertuigen (IAA) in Hannover

 

Vooral het design van dit lichte bedrijfsvoertuig viel bij de jury in de smaak, en het feit dat zijn wegligging en comfort vrijwel even goed zijn als die van een personenwagen. De jury bestond uit journalisten van over de hele wereld gespecialiseerd in industriële voertuigen.

Bovendien voldoet de Vito helemaal aan de vereisten van een licht bedrijfsvoertuig. Wat de jury ook kon appreciëren was de diversiteit van het model, die in vergelijking met de vorige generatie flink is uitgebreid.
Tijdens zijn lancering in 1996 heeft de Vito van Mercedes-Benz al eens de begeerde titel van „Van of the Year“ in de wacht gesleept. De tweede generatie van dit succesvolle lichte bedrijfsvoertuig werd eind vorig jaar op de markt gebracht.

Tijdens het Internationaal salon van industriële voertuigen in Hannover 2004 zijn de lichte bedrijfsvoertuigen van Mercedes-Benz trouwens nog in de prijzen gevallen. Naast de prestigieuze titel „Van of the Year 2005“ kreeg de Vito ook nog de „Prijs van Duits industrieel voertuig 2004/2005“ in de categorie minder dan 3 ton MTTG, uitgereikt door kleine zelfstandigen.
Dezelfde doelgroep heeft ook de Sprinter van Mercedes-Benz uitgeroepen tot winnaar in de categorie minder dan 3,5 ton MTTG. Eveneens in de categorie minder dan 3,5 ton hebben de lezers van het „Back Journal“ de Sprinter verkozen tot „Licht bedrijfsvoertuig van het jaar voor bakkers“.