04
november
2004
|
01:00
Europe/Brussels

De modellen van Mercedes zijn nu af fabriek beschikbaar met een gsm van Siemens

Klanten van Mercedes die een nieuwe auto bestellen en ervoor opteren om meteen in de fabriek een gsm te laten installeren, krijgen de nieuwe CX 65 van Siemens geleverd. Daarbij horen een handenvrij bedieningssysteem en een dakantenne – een combinatie die garant staat voor een uitstekende ontvangst en een beperkte elektromagnetische straling.

Bij de tests om een nieuwe gsm voor de personenauto’s van Mercedes-Benz te zoeken, ging de aandacht van de ingenieurs in Stuttgart vooral naar een optimale kwaliteit van de verbinding en de communicatie tijdens het rijden. De Siemens CX 65 voldoet aan die strenge eisen omdat hij op een externe antenne aangesloten kan worden. Dat betekent dat deze gsm die voor de drie bandfrequenties geschikt is, niet alleen een uitstekende zend- en ontvangstkwaliteit biedt, maar dat hij ook de elektromagnetische straling waaraan de inzittenden blootgesteld worden (de zogenaamde elektrosmog), tot een minimum beperkt. Gsm’s die alleen over een ingebouwde antenne beschikken, kunnen onmogelijk dezelfde prestaties en veiligheid garanderen.

Bovendien biedt de Siemens CX 65 de allernieuwste multimediafuncties. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld e-mails of MMS-berichten versturen en ontvangen, of met de ingebouwde camera digitale foto’s of een kort videofragment opnemen. De CX 65 weegt maar 90 gram en is uitgerust met een groot kleurenscherm dat een hoogwaardige weergave van beelden mogelijk maakt en het gebruikscomfort verhoogt.Daarnaast biedt Mercedes-Benz ook nog altijd andere oplossingen aan die af fabriek of na levering gemonteerd kunnen worden, en die uit een handenvrij systeem en een universele interface bestaan waarop gsm’s van Ericsson en Nokia aangesloten kunnen worden.