19
april
2012
|
02:00
Europe/Brussels

De nieuwe Citan van Mercedes-Benz: de expert onder de stadsbestelwagens

Stevig en betrouwbaar: de Citan vervolledigt het aanbod bestelwagens van Mercedes-Benz

Veelzijdig aanbod met drie lengtes en drie modelvarianten

Omvangrijke veiligheidsuitrusting

Een voor Mercedes-Benz typisch uiterlijk met een prominent radiatorrooster

Ergonomische, comfortabele en hoogwaardige uitrusting van de arbeidsplaats

Motoren met BlueEfficiency: zuinig en rendabel

Voor Mercedes-Benz kenmerkende rijeigenschappen: veilig en comfortabel

Extra uitrustingen waarmee de Citan tegen elke opdracht opgewassen is

Stuttgart/Amsterdam. Krachtige prestaties en compacte afmetingen voor het gebruik in de stad – Mercedes-Benz vult zijn aanbod bestelwagens voor het eerst met een stadsbestelwagen aan. Dankzij zijn indrukwekkende kwaliteit en rijdynamiek, zijn hoge veiligheid en rendement, zijn voorbeeldige veelzijdigheid en stevigheid is de nieuwe Mercedes-Benz Citan de expert onder de stadsbestelwagens.

De Mercedes-Benz Citan wordt in september op de IAA voor bedrijfsvoertuigen in Hannover aan het grote publiek voorgesteld.

Aanbod met drie lengtes en drie modelvarianten

De nieuwe Mercedes-Benz Citan is bijzonder veelzijdig en heeft een groot aanpassingsvermogen zodat hij aan de meest uiteenlopende vereisten die aan een stadsbestelwagen gesteld worden, tegemoet kan komen. De basis van het aanbod is de gesloten versie die in drie lengtes (3,94, 4,32 en 4,71 meter) beschikbaar is. Vervolgens is er de variabele vijfzitter Citan Mixto met een neerklapbare achterbank, een scheidingsrooster tussen de passagiers- en laadruimte, en twee schuifdeuren. De Mixto is gebaseerd op de extralange variant van de gesloten bestelwagen. De derde basisuitvoering ten slotte is de Citan Combi, ook een vijfzitter – op basis van de lange uitvoering echter – met een neerklapbare achterbank en, indien gewenst, schuifdeuren langs de twee kanten. Per model zijn er drie gewichtsvarianten beschikbaar, tot een maximaal toegelaten totaalgewicht van 2200 kilo.

Als een alternatief voor de standaard gemonteerde achterdeuren kan de Citan ook met een breed open zwaaiende achterklep geleverd worden. Een optionele dakrail breidt de mogelijkheden van de laadruimte uit, net als het optionele ladderluik voor de gesloten bestelwagen zodat ook lange voorwerpen vervoerd kunnen worden.

Het volledige persdossier kan u in bijlage terugvinden.