14
januari
2013
|
01:00
Europe/Brussels

De nieuwe E 63 AMG

Mercedes-AMG blijft prestaties, dynamisme en efficiëntie ten top drijven: de nieuwe E 63 AMG is nu verkrijgbaar als bijzonder krachtig S-Model, met een vermogen van 430 kW (585 pk), 800 Newtonmeter koppel en een nieuw ontwikkelde, prestatiegerichte AMG 4MATIC-vierwielaandrijving. De 5,5-liter V8-biturbomotor blijft het absolute toppunt van efficiëntie: de combinatie van topprestaties en een laag brandstofverbruik werd wereldwijd nog door geen enkele concurrent in het segment geëvenaard. Een permanente vierwielaandrijving is eveneens als optie verkrijgbaar voor de andere E 63 AMG-modellen, waarvan de V8-motor werd opgedreven van 386 kW (525 pk) tot 410 kW (557 pk) en een koppel van 720 Nm. In dat gamma stelt Mercedes-AMG nu ultraperformante personenwagenmodellen met vierwielaandrijving voor, die volledig in het teken staan van dynamiek.

De lancering van de nieuwe, aangepaste modelversies zal Mercedes-AMG-klanten meer personaliseringsmogelijkheden geven dan ooit tevoren. De nieuwe E 63 AMG heeft een krachtiger karakter en een dynamischere uitstraling dan al zijn voorgangers: de nieuwe designfilosofie van AMG komt onmiddellijk tot uiting in het nieuwe ‘twin blade’-radiatorrooster en de nieuwe ‘A-vleugel’ in de AMG-voorbumperschort, die de exclusieve look versterken. Net als in het verleden is het hoogste AMG-model verkrijgbaar als berline en break. De aantrekkingskracht van de E 63 AMG krijgt bovendien een boost door klanten heel wat meer waar voor hun geld te bieden: voortaan krijgen ze nog meer prestaties en dynamiek en nog meer standaarduitrusting en opties.De CLS 63 AMG plukt eveneens de vruchten van de nieuwe opbouw van het modelgamma: net als de E 63 AMG worden ook de Coupé en Shooting Brake verkrijgbaar met de prestatiegerichte AMG 4MATIC-vierwielaandrijving. Naast de succesvolle SUV’s (ML 63 AMG, GL 63 AMG, G 63 AMG en G 65 AMG, omvat het Mercedes-AMG-gamma nu ook twee personenwagengamma’s, de E 63 AMG en de CLS 63 AMG, bestaande uit acht unieke modellen met vierwielaandrijving.

Andere modellen met de prestatiegerichte AMG 4MATIC-vierwielaandrijving, zoals de A 45 AMG en de CLA 45 AMG, komen later dit jaar op de markt.“De slagzin ‘Driving Performance’ belichaamt de filosofie van Mercedes-AMG,” vertelt Ola Källenius, Voorzitter van Mercedes-AMG GmbH. De nieuwe modelversies van de E 63 AMG en CLS 63 AMG tonen duidelijk aan hoe we onze klanten nog meer keuzemogelijkheden bieden. Vooral de S-Modellen vormen het meest aantrekkelijke aanbod in hun segment en leveren heel wat meer waar voor hun geld: het hoogste vermogen en koppel in hun segment, de nieuwe prestatiegerichte AMG 4MATIC-vierwielaandrijving, het nieuwe design en de aanzienlijk rijkere standaarduitrusting zijn de uitzonderlijke troeven van de nieuwe hyperperformante auto’s uit Affalterbach. Met de nieuwe vierwielaangedreven S-Modellen zullen we nieuwe klanten en nieuwe markten kunnen veroveren.”

Het volledige persdossier kan u in bijlage terugvinden.