04
januari
2013
|
01:00
Europe/Brussels

De nieuwe E-Klasse Coupé en Cabrio

Naar het voorbeeld van de berline en de break heeft Mercedes-Benz de coupé en de cabrio van zijn E-Klasse grondig herwerkt. Belangrijke nieuwigheden zijn onder andere de krachtige en efficiënte 4-cilindermotoren BlueDIRECT met een gesofisticeerde directe injectie en de vernieuwende rijassistentiesystemen die onder het concept ‘Intelligent Drive’ gebundeld zijn. Dat concept omvat meer bepaald systemen die aanrijdingen met zowel voetgangers als voertuigen die van links of rechts komen, kunnen vermijden, alsook een actieve spoorassistent en permanente en niet-verblindende grootlichten. Op visueel vlak nemen de coupé en de cabrio de nieuwe vormtaal van Mercedes-Benz over. De exclusieve en luxueuze afwerking maakt de rijkwaliteit compleet en onderstreept de nauwe verwantschapsbanden met de andere vertegenwoordigers van de E-Klasse.

De klassieke coupé en de cabrio met vier zitplaatsen van de E-Klasse horen bij de meest geliefde modellen in het segment van de hogere middenklasse. Met hun intelligente en efficiënte technologie en hun luxueuze en comfortabele afwerking bieden die twee modellen het plezier van een gedreven en exclusieve rijstijl. Ze vertegenwoordigen de emotionele kant van de E-Klasse, een gamma dat een ontegensprekelijk succes heeft. Het dynamische en verfijnde design van zowel het exterieur als het interieur weerspiegelt de talrijke nieuwe en belangrijke technologieën.

Joachim Schmidt, lid van de directie van Mercedes-Benz Cars en bevoegd voor ‘Distributie en marketing’: "Om het karakter van de coupé en de cabrio met vier zitplaatsen van de E-Klasse samen te vatten, heb ik maar drie woorden nodig: ze zijn enthousiasmerend, atletisch en gedreven. En om het plezier compleet te maken, bieden ze de meest intelligente technologie die vandaag beschikbaar is. Kortom, het zijn twee echte droomauto’s.”


Het volledige persdossier kan u in bijlage terugvinden.