24
februari
2005
|
01:00
Europe/Brussels

De nieuwe Maybach 57 S Wereldpremière op het 75e Internationale Autosalon van Genève

• Nieuwe V12-biturbomotor van 6,0 liter met 450 kW/612 pk
• Het interieur: een hedendaagse interpretatie van luxe en dynamisme


Het 75e Internationale Autosalon van Genève vormt het kader voor de voorstelling, in wereldpremière, van de nieuwe Maybach 57 S (S van “Spéciale”).
Met deze nog krachtigere en verder gepersonaliseerde versie van de type 57-limousine, biedt Maybach een antwoord op de exclusieve wensen van klanten die graag meer motorvermogen hadden en een nog dynamischer weggedrag. Zoals het hoort met een dergelijke krachtige motor, is de Maybach 57 S voorzien van stugger afgestelde wieltreinen. Deze combinatie zorgt ervoor dat deze luxelimousine voorbestemd is voor klanten die graag zelf rijden. De stijging van het vermogen ten opzichte van de Maybach 57 was mogelijk dankzij de nieuwe V12-biturbomotor van 6,0 liter die ontwikkeld werd in samenwerking met Mercedes-AMG.

Het koetswerkdesign onderstreept het dynamische potentieel

Het uitgesproken dynamisme van de Maybach 57 S wordt onderstreept door het koetswerkdesign met discrete en verfijnde accenten. Het gaat, bijvoorbeeld, om een exclusieve, eenkleurige koetswerkafwerking in een speciale zwarte of zilverkleurige lak, een gewijzigde voorsteven met een ander radiatorrooster en hertekende koplampen, een discreet “57 S”-logo op het kofferdeksel en op de flanken onder de voorruitstijl of om de nieuwe velgen van 20 duim met een verleidelijk design.