07
juli
2004
|
02:00
Europe/Brussels

De nieuwe Mercedes-Benz CLS 55 AMG

De krachtige AMG V8-compressormotor van 5,5 liter in de grootste coupé van Mercedes-Benz

De krachtige AMG V8-compressormotor is de krachtbron van deze unieke vierdeurs coupé. Uit zijn cilinderinhoud van 5,5 liter weet die motor een vermogen van 350 kW/476 pk en een koppel van 700 Nm te puren. Daarmee bezorgt hij de auto prestaties van de hoogste categorie: de CLS 55 AMG accelereert in 4,7 seconden vanuit stilstand tot 100 km/u en haalt een (elektronisch begrensde) topsnelheid van 250 km/u. De CLS 55 AMG die met het AMG-sportchassis en het krachtige AMG-remsysteem uitgerust is en een AMG Styling meekrijgt, komt in januari 2005 op de markt.

Zoals bij de andere snelle modellen van AMG staat ook in de CLS 55 AMG de vijftrapsautomaat AMG Speedshift voor de krachtoverbrenging in. Die versnellingsbak geeft de bestuurder de keuze tussen een volledig automatische werking van de versnellingsbak of een manuele schakelmodus. Manueel schakelen kan met de keuzehendel of met de schakeltoetsen op het ergonomische AMG-sportstuurwiel. Zowel het AMG-chassis als de krachtige AMG-remmen zijn aan het motorvermogen aangepast. De semi-actieve luchtvering AIRMATIC DC met adaptief dempsysteem waarmee de CLS 55 AMG uitgerust is, valt op door de voor AMG kenmerkende stuggere afstelling. Grote, intern geventileerde en geperforeerde remschijven rondom garanderen bijzonder korte en stabiele remwegen.

Lichtmetalen AMG-velgen van 18 inch en de AMG Styling
Ook de combinatie van velgen en banden draagt tot de grote rijdynamiek van de sportwagen bij. De lichtmetalen AMG-velgen van 18 inch zijn 8,5 en 9,5 inch breed en hebben een design met dubbele spaken. Daarop zijn banden van het formaat 225/40 en 285/35 gemonteerd.

Volledige en hoogwaardige standaarduitrusting met bekleding in nappaleer
De uitrusting van de CLS 55 AMG overtuigt door de combinatie van een exclusieve sportiviteit met hoogwaardige materialen. De nieuwe AMG-sportstoelen zijn voorzien van de voor AMG kenmerkende perforaties en onderscheiden zich door de sierstroken in dwarse richting en de dubbele naden. Daarnaast zijn ze ter hoogte van de schouders voorzien van inzetstukken in alcantara. Het fijnste nappaleer in drie kleuren maakt eveneens deel uit van de hoogwaardige en volledige uitrusting, net zoals het AMG-wijzerpaneel waarvan de snelheidsmeter tot 320 km/h gaat, en de verchroomde drempellijsten met het AMG-logo.