07
januari
2014
|
01:00
Europe/Brussels

De nieuwe Mercedes-Benz GLA 45 AMG

Brussel – Met zijn nieuwste verwezenlijking, de GLA 45 AMG, zet Mercedes-AMG een nieuwe stap in zijn productoffensief. Het sportieve merk van Mercedes-Benz wil met dit bijzonder dynamische model een positie innemen in het groeisegment van de compacte SUV’s. Zijn even gespierde als kenmerkende silhouet, zijn exclusieve uitrusting, zijn uitzonderlijke motor en zijn al even uitzonderlijke prestaties bezorgen dit nieuwe model een unieke plaats: met een vermogen van 265 kW (360 pk) en een koppel van 450 Nm beschikt het over de krachtigste in serie gebouwde viercilindermotor ter wereld. Maar dat is niet alles: de nieuwe high performance SUV die de GLA 45 AMG is, onderscheidt zich ook door zijn lage emissies en verbruikscijfers.

 

Met een verbruik van 7,5 l per 100 km (in de nieuwe, gemengde Europese cyclus; CO2-emissies: 175 g/km) toont de GLA 45 AMG, die aan de emissienorm Euro 6 voldoet, opnieuw aan dat topprestaties en milieuzorg bij Mercedes-AMG geen onverzoenbare begrippen zijn.

Op het vlak van de dynamiek neemt de GLA 45 AMG de polepositie in. Zo accelereert hij in slechts 4,8 seconden van 0 tot 100 km/u terwijl zijn topsnelheid elektronisch tot 250 km/u begrensd wordt.

Met de op topprestaties afgestemde en standaard ingebouwde vierwielaandrijving AMG 4MATIC en met de 7-sportversnellingsbak SPEEDSHIFT  DCT AMG weet de GLA 45 AMG onmiddellijk iedereen te overtuigen met zijn even sportieve als efficiënte transmissie.

De volledige persmap kan u onderaan terugvinden.