15
december
2011
|
01:00
Europe/Brussels

De nieuwe Mercedes-Benz SL: Licht, gespierd, luxueus

Met de gloednieuwe SL zet Mercedes-Benz een lange traditie voort. Al meer dan 60 jaar staat de afkorting "SL" voor sportiviteit, stijl, comfort en revolutionaire innovaties. De nieuwe SL is voor het eerst bijna volledig van aluminium gemaakt en weegt tot 140 kilogram minder dan het vorige model. Zijn extreem stijve, volledig in aluminium vervaardigde koetswerkstructuur verenigt een wendbaar en nauwkeurig weggedrag met voorbeeldig rijcomfort. De nieuwe BlueDIRECT motoren verbeteren de rijeigenschappen. Ze zijn krachtiger en tot 29% zuiniger dan de krachtbronnen van de vorige generatie. Nieuw: het unieke FrontBass systeem dat de luxueuze sportwagen zowel met als zonder dak omtovert in een concertzaal, en het adaptieve ruitenwisser-/sproeiersysteem MAGIC VISION CONTROL, een bijzonder doeltreffende oplossing die de ruitenvloeistof rechtstreeks vóór het wisserblad sproeit, rekening houdend met de behoeften en de wisrichting.

De nieuwe SL van Mercedes-Benz biedt meer comfort en sportiviteit en dient zich in vele opzichten aan als de nieuwe referentie in de categorie van de luxe roadsters. Bovendien leent hij zich voor dagelijks gebruik, en dat maakt hem tot een veelzijdige sportwagen die zijn gelijke niet kent. Kortom: de nieuwe SL belichaamt passie en verfijning op topniveau.

Dieter Zetsche, president van de directie van Daimler AG en directeur van Mercedes-Benz Cars, verklaarde: "over de hele wereld zijn er bijna 900 miljoen auto's en duizenden modellen. Maar er is slechts een handvol auto-iconen. Onze SL is er daar één van: hij symboliseert klasse, stijl, comfort en luxe in hun zuiverste vorm. Bovendien verenigt hij al die kwaliteiten met een onvoorstelbaar sportief en dynamisch karakter. Meer dan welke andere auto ook belichaamt onze nieuwe SL het streefdoel van Gottlieb Daimler: "Das beste oder nichts"."

 

Volledige persdossier hieronder