05
december
2013
|
01:00
Europe/Brussels

De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter 4x4

Hij maakt extreme bergtoppen zoals de Timmelsjoch tot kinderspel, zelfs in de moeilijkste winteromstandigheden. Hij ploegt door modderige terreinen en doorkruist zand en puinhellingen in de meest afgelegen hoeken van onze planeet. Met zijn vierwielaandrijving spreidt de nieuwe Sprinter 4x4 zijn uitmuntende capaciteiten zelfs in de moeilijkste omstandigheden tentoon. De onbetwiste marktleider in het segment met een MTM van ongeveer 3,5 ton beantwoordt aan de strengste eisen op het gebied van tractie. ‘Born to run’, de merkclaim van Mercedes-Benz Vans, beschrijft de griprijke Sprinter 4x4 perfect.

Sprinter 4x4: vierwielaangedreven bestelwagen voor professioneel gebruik op moeilijke terrein

Zelfs moeilijke terreinen krijgen de Sprinter niet klein: de nieuwe Sprinter 4x4 biedt de tractie die in moeilijke omstandigheden het verschil maakt. De Sprinter 4x4 crewbus is het ideale vervoermiddel om hotelgasten naar Alpenresorts te brengen terwijl de gesloten bestelwagen werknemers, materialen en gereedschap naar windturbines in natte velden brengt. De Sprinter 4x4 kan bouwmachines uit putten trekken en het chassis met kampeeropbouw brengt avonturiers over rotsachtige en zanderige terreinen.

De Sprinter 4x4 is een vierwielaangedreven bestelwagen ontwikkeld voor professionals, eerder dan voor chique lanen. Zijn natuurlijke habitat? Bouwterreinen, bergen, sneeuwgebieden en de vrije natuur. Ook zijn doelpubliek is erg uitgebreid: wegenbouw, bouwmaterialen, energietoevoer, bosbouw, hotelsector en – last but not least – mensen die hunkeren naar avontuur.

Inschakelbare vierwielaandrijving, nieuwe snelheidsregelaar voor afdalingen

Als een echte professional maakt de Sprinter 4x4 het leven zo eenvoudig mogelijk voor zijn bestuurder. Zijn vierwielaandrijving laat zich met een druk op de knop inschakelen, waarna de elektronische tractiecontrole 4ETS de controle overneemt. De bestuurder moet alleen nog aandacht besteden aan het gaspedaal en het stuurwiel terwijl de technologie voor de rest zorgt. De vierwielaandrijving is geïntegreerd in de standaard gemonteerde elektronische stabiliteitscontrole (ESP) en vult de veiligheidssystemen perfect aan.

Zo kan de Sprinter 4x4 voortaan worden uitgerust met een snelheidsregelaar voor afdalingen (DSR), die een constante snelheid aanhoudt bij het afrijden van hellingen. Dat is mogelijk dankzij de interactie tussen de motor, de transmissie en specifieke, gerichte reminterventies. DSR wordt geactiveerd met een toets op het dashboard. De snelheid wordt vervolgens geregeld met de hendel van de snelheidsregelaar, een verplichte optie om over het DSR-systeem te kunnen beschikken.

Voorts kan Mercedes-Benz de Sprinter 4x4 uitrusten met een vertrekhulp voor hellingen en terreinbanden met extreem diep profiel. Ook aan personaliseringsmogelijkheden heeft de Sprinter 4x4 geen gebrek, dankzij het klassieke optieaanbod.


Het volledige persdossier kan u in bijlage terugvinden.