22
november
2005
|
01:00
Europe/Brussels

De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter:nog veelzijdiger, veiliger en comfortabeler

  • Talrijke koetswerkvarianten, motorvermogen tot 190 kW (258 pk)

  • ADAPTIVE ESP®: uitgebreide functies voor alle modellen

  • Een voorbeeldige standaarduitrusting, gepersonaliseerde opties

  • Nieuwigheden: V6-diesel, V6-benzine, bixenonkoplampen, SuperSingle-banden, Keyless Entry & Slide

& De Mercedes-Benz Sprinter is al tien jaar een referentie in zijn categorie, die op Europese schaal zelfs de “Sprinter-categorie” genoemd wordt. Met bijna 1,3 miljoen verkochte exemplaren bevestigt de Sprinter zijn leiderspositie op de markt van de bestelwagens met een gemiddelde M.T.M. van 3,5 t. Met de lancering van de nieuwe Sprinter volgende lente zullen nieuwe normen vastgelegd worden. Zijn onweerstaanbare design, dat perfect esthetiek en functionaliteit met elkaar verenigt, wekt een zekere interesse op voor zijn innoverende en praktische technologie.

Veelzijdigheid: koetswerkvarianten en motorvermogens voor alle vereisten
Drie wielbasissen, vier koetswerklengtes tussen 5243 en 7343 mm, drie dakhoogtes en tal van opbouwvarianten – de nieuwe Sprinter is nog flexibeler dan zijn voorganger. Met een M.T.M. van 3,0 tot 5,0 t en een laadruimte van 7 tot 17 m3 voldoet de Sprinter gesloten bestelwagen bijvoorbeeld aan alle vereisten.

Dat geldt ook voor de beschikbare motoren: moderne en krachtige CDI-vier- of zescilinder-dieselmotoren, met een vermogen van 65 kW (88 pk) tot 135 kW (184 pk), die evenzeer alle wensen van de klanten inwilligen. Alle Euro 4-dieselmotoren zijn uitgerust met een partikelfilter.

De krachtige V6-benzinemotor van 190 kW (258 pk) voldoet aan uitzonderlijke vereisten op het vlak van comfort en prestaties.

Onder de talrijke innovaties van de nieuwe Sprinter kan met name een versie vermeld worden met een M.T.M. van 4,6 t en met SuperSingle-banden, waarmee plaats gewonnen kon worden ter hoogte van de achteras.

Veiligheid: ADAPTIVE ESP® voor alle modellen, remmen met een hoge weerstand tegen fading, bixenonkoplampen
De veiligheidsuitrusting van de Sprinter, die voordien al voorbeeldig was, werd op het nieuwe model nog verder uitgebreid: dankzij verschillende aanpassingen aan de naakte koets kon het gedrag bij een aanrijding aanzienlijk verbeterd worden. Naast de beschikbare airbags voor bestuurder en voorste passagier en gordijnairbags, kunnen voortaan ook zijdelingse airbags voor de borstkas besteld worden. Bijzonder opmerkelijk is dat alle modellen standaard uitgerust zijn met een elektronische stabiliteitscontrole ESP® van de nieuwe generatie, die ADAPTIVE ESP® heet. Dankzij de uitgebreide functies van dat systeem wordt met name rekening gehouden met het gewicht van de lading en het zwaartepunt van de auto en kunnen de werkingsparameters bijgevolg nauwkeurig aangepast worden.

De wieltrein van de nieuwe Sprinter is nog dynamischer en biedt een grotere rijveiligheid. De standaarduitrusting op alle modellen omvat 16’’-velgen met een bijzonder efficiënt remsysteem, dat uitzonderlijk bestand is tegen fading, een antiblokkeerremsysteem (ABS), een elektronische remkrachtverdeler (EBV) en een noodremhulp (BAS).

De als optie verkrijgbare bixenonkoplampen met adaptief/statische verlichting in de bochten bieden een extra veiligheid – een nieuwe dimensie voor verlichtingstechnieken en dus voor de veiligheid van bestelwagens.

Comfort: een complete standaarduitrusting, innoverende opties
Zelfs een lichte bestelwagen moet niet beknibbelen op comfort. De nieuwe Sprinter, die standaard uitgerust is met elektrisch bediende zijruiten en centrale vergrendeling met afstandsbediening, is daarvan het bewijs. En dan is er het nieuwe interieur, dat nog ergonomischer ontworpen werd, waardoor in de cabine heel wat nieuwe opbergruimtes geïntegreerd konden worden – ook op dat vlak legt de Sprinter de lat hoog voor de andere voertuigen uit zijn klasse. Dat geldt evenzeer voor een heel aantal nieuwe, gepersonaliseerde opties, en in het bijzonder voor het innoverende instapsysteem “Keyless Entry and Slide”, waarbij de deuren automatisch vergrendeld en ontgrendeld worden, en de schuifdeur van de laadruimte automatisch geopend en gesloten kan worden.

De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter wordt in België gelanceerd in juni 2006. Hij zal geproduceerd worden in de fabrieken van Düsseldorf, voor de Sprinters bestelwagen en combi, en van Ludwigsfelde, nabij Berlijn, voor de Sprinter met plateau en de Sprinters chassis-cabine, ook met dubbele cabine.