12
april
2011
|
02:00
Europe/Brussels

De nieuwe Mercedes-Benz Vito Crew: robuust, economisch, functioneel en veelzijdig

De Vito Crew is het ideale voertuig op het vlak van gebruikskosten en veelzijdigheid. Deze robuust uitgeruste versie van de Vito behoudt alle goede eigenschappen van de Vito voor het vervoer van personen, bagage en materialen. Hij voelt zich uitstekend in zijn element in de bouwsector, in schoonmaakbedrijven of voor installatiewerken.


Functionele en duurzame uitrusting
Door zijn praktische karakter is de Vito Crew de perfecte keuze voor toepassingen waarbij robuustheid, onverzettelijkheid en veelzijdigheid vereist zijn. Met de bestuurdersruimte van de bestelwagen en een slijtvaste houten vloer in de passagiersruimte is hij zowel functioneel als gemakkelijk te reinigen. De achterpassagiers zitten op twee driepersoonsbanken. Achter hen is veel ruimte beschikbaar voor bagage, materialen of gereedschap. In het dakframe zijn bevestigingspunten aangebracht om de lading vast te sjorren.

De Vito Crew kent geen compromissen op het vlak van veiligheidskenmerken. Uiteraard is de auto uitgerust met de elektronische stabiliteitsregeling ADAPTIVE ESP, voorzien van alle functies van antiblokkeerremsysteem (ABS) en antislipregeling (ASR) tot aanhangwagenstabilisering in combinatie met een trekhaak en met frontale airbags voor bestuurder en begeleider.


Speciale uitrusting verbetert zijn capaciteiten
Aansluitend bij de gebruiksdoeleinden van de Vito Crew werd het aantal beschikbare speciale uitrustingskenmerken beperkt. Een trekhaak, een begeleidersbank voor twee personen en ‘all-weather’ banden benadrukken het praktische karakter van dit model. Een reservewiel in plaats van de bandherstellingskit wordt aanbevolen als het voertuig dikwijls wordt gebruikt buiten verharde wegen, bijvoorbeeld op bouwterreinen. Een radio, airconditioning met automatische temperatuurregeling, hulpverwarming in de passagiersruimte en een praktische infraroodafstandsbediening voor het openen en het afsluiten van de wagen verhogen het comfort.


Keuze tussen twee zuinige en milieuvriendelijke CDI dieselmotoren.
De Vito Crew is verkrijgbaar met twee nieuwe 2,15-liter viercilinder CDI dieselmotoren die respectievelijk 70 kW (95 pk) of 100 kW (136 pk) ontwikkelen. Allebei maken ze indruk met hun rendement, souplesse en verfijning. Ze zijn standaard uitgerust met een roetfilter en voldoen aan de Euro-5 emissienorm. Het vermogen wordt naar de achterwielen overgebracht door een handgeschakelde zesversnellingsbak. De Vito Crew verbruikt 7,4 tot 7,7 l/100 km (195 – 203 g/km CO2) in de gemengde NEDC-cyclus.

 
De nieuwe Mercedes-Benz Vito Shuttle:
comfortabel, ruim en professioneel

Comfortabele sfeer, passagierszetels met individuele vormgeving

Airconditioning en luchtrecirculatie met tunnelmodus standaard

De referentie inzake verbruik en milieubescherming

Als hotelbus, als luchthavenshuttle of als grote taxi combineert de Vito Shuttle doorgedreven comfortkenmerken met een royaal ruimteaanbod en een buitengewoon praktisch karakter. Dit maakt hem ideaal voor professioneel personenvervoer over korte en lange afstanden.


Comfortabele sfeer, passagierszetel met individuele look
Elegante lichtmetalen velgen, bumpers en beschermlijsten in koetswerkkleur – de Vito Shuttle maakt geen geheim van zijn luxe karakter. De passagiersruimte is zeer ruim bemeten voor het comfort van zijn inzittenden. Achterin beschikt de Vito Shuttle standaard over een tweepersoonsbank op de tweede en een driepersoonsbank op de derde rij. Alle zetels zijn ontworpen als individuele zetels met een verstelbare rugleuning. In neergeklapte stand dienen de rugleuningen als tafels. Als optie kan de tweede rij ook uitgerust worden met een driepersoonsbank. De achterzetels zijn voorzien van driepuntsveiligheidsgordels, Isofix bevestigingspunten voor kinderstoelen en luxe hoofdsteunen.

Volledig beklede zijwanden, een bekleed dak en een vloertapijt scheppen een huiselijke en aangename sfeer in de passagiersruimte. De bagage kan in het grote compartiment achter de derde zetelrij worden opgeborgen. Om de bagageruimte nog groter te maken, is de bank op de tweede rij volledig neerklapbaar. De passagiers van de Mercedes-Benz Vito Shuttle genieten ook van de nieuw ontwikkelde comfortophanging van de Vito.


Airconditioning en luchtrecirculatie met tunnelmodus standaard
De bestuurder en de begeleider genieten in de Vito Shuttle van een verfijnde reisomgeving. Zo is de auto standaard uitgerust met luxe voorzetels die talrijke regelmogelijkheden bieden. De zachte materialen in de cockpit voelen aangenaam aan. Een zilverkleurige "Silverstone" sierstrip benadrukt de statusvolle algemene indruk. De standaard "TEMPMATIC" airconditioning handhaaft automatisch de ingestelde temperatuur. Een luchtrecirculatieschakelaar met "tunnelmodus" sluit automatisch eventuele open ruiten en glazen zonnedaken (indien gemonteerd). De temperatuur in de passagiersruimte wordt geregeld via een kanaal met warme/koude lucht.


De referentie inzake verbruik en milieubescherming
Het motorengamma voor de Vito Shuttle is opgebouwd rond de nieuwe 2,15-liter viercilinder CDI diesel, verkrijgbaar in drie vermogensklassen: 70 kW (95 pk), 100 kW (136 pk) en 120 kW (163 pk). Deze krachtbronnen zijn niet alleen referenties in hun klasse op het vlak van souplesse en verfijning, maar ook door hun efficiëntie. Het standaard geleverde BlueEFFICIENCY pakket verlaagt de CO2-uitstoot tot een extreem laag peil: met de handgeschakelde versnellingsbak bedraagt het gemengde NEDC-verbruik van de Vito Shuttle 7,4 tot 7,7 l/100 km (195 – 203 g/km CO2). De twee krachtigste motorversies zijn als optie verkrijgbaar met een automatische transmissie. Een automaat is standaard in combinatie met de V6 CDI (maximumvermogen 165 kW/224 pk) en op de Vito Shuttle met de V6 benzinemotor (190 kW/258 pk). Voor speciale eisen inzake trekkracht en klimvermogen is de Vito Shuttle verkrijgbaar met vierwielaandrijving als alternatief voor de achterwielaandrijving.

De Mercedes-Benz Vito Shuttle wordt aangeboden in drie lengten – "compact", "lang" and "extra lang".