13
september
2011
|
02:00
Europe/Brussels

De nieuwe onderzoeksauto Mercedes-Benz F 125!

· Een vooruitstrevend concept voor de grote luxe berlines
· Oplaadbare HYBRID-aandrijving met brandstofcel voor een autonomie van 1.000 km
· Technologische revolutie voor de waterstofopslag
· Lithium-zwavel hoogspanningsbatterij met hoge energiedichtheid
· Inductie: innovatieve oplaadtechniek voor de batterij
· e4MATIC elektrische vierwielaandrijving met vier wielmotoren en afzonderlijke regeling van het koppel voor elk wiel
· Uiterst licht hybride carrosserieconcept met vlinderdeuren: optimale toegankelijkheid, verhoogde veiligheid en gewichtsbesparing.
· Een berline met een innovatieve architectuur en een vooruitstrevend design· Fysiologische veiligheid en gebruikscomfort van uitzonderlijk hoog niveau dankzij de bediening met spraakherkenning, gebaren en contact
· Permanent contact dankzij het infotainmentsysteem "@yourCOMAND" met Cloud-technologie.


Om de 125e verjaardag van de auto waardig te vieren, geeft Mercedes-Benz een voorsmaakje van de technologieën die op de toekomstige luxe berlines zullen worden gebruikt. De onderzoeksauto F 125! loopt vooruit op de trends van morgen, en is de voorbode van een prestigieus en innovatief concept voor het segment van de grote luxe berlines. In de F 125! verfijnt Mercedes-Benz zijn visie op een waterstofauto die geen verontreinigende stoffen uitstoot en eens te meer het potentieel van deze energiebron aantoont. Terwijl de vorige onderzoeksvoertuigen van Mercedes-Benz ongeveer een generatie voorsprong hadden – dat is zeven tot acht jaar in de autosector – loopt de F 125! nog verder vooruit op zijn tijd. De nieuwe futuristische conceptcar gunt het publiek een blik op de auto na 2025, twee generaties verder.


Het volledige dossier kan u in bijlage terugvinden.