18
november
2011
|
01:00
Europe/Brussels

De nieuwe SLK 55 AMG: De beste cijfers in alle disciplines

· Het credo van AMG: maximale prestaties bij een minimaal verbruik

· Spitstechnologie: een achtcilinder waarvan één cilinderrij uitgeschakeld kan worden

· Exclusief: een tot 30% lager brandstofverbruik

· Ongeëvenaarde wendbaarheid: parameterbesturing en Torque Vectoring Brake

· Onweerstaanbare charme: een dynamisch design en een hoogwaardige uitrusting

De Mercedes-Benz SLK 55 AMG is de krachtigste SLK ooit. Zijn nieuwe atmosferische V8-motor van 5,5 liter die AMG ontwikkeld heeft, is uitgerust met een systeem dat automatisch een cilinderrij uitschakelt wanneer dat mogelijk is. Daardoor combineert die krachtbron topprestaties met een opmerkelijk laag verbruik. Met zijn maximumvermogen van 310 kW (422 pk) en zijn maximumkoppel van 540 Nm overtreft de SLK 55 AMG al zijn directe concurrenten. Het brandstofverbruik van 8,4 liter per 100 km (nieuwe, Europese gemengde cyclus) en zijn CO2-uitstoot van 195 gram liggen 30% lager dan die van zijn voorganger. Bovendien geeft de auto blijk van een uitstekende rijdynamiek dankzij zijn sportchassis met de parameterbesturing, de Torque Vectoring Brake, het 3-traps ESP® en het high-performance AMG remsysteem.

Het nieuwe topmodel van AMG voor de SLK van de derde generatie toont van bij de eerste oogopslag zijn onafhankelijke karakter: de lichtmetalen AMG velgen met hun energieke design, de specifieke AMG carrosseriekit met AMG deflector en de twee verchroomde eindpijpen achteraan verlenen de klassieke verhoudingen van de roadster een atletische toets. Het onnavolgbare en expressieve design van de SLK 55 AMG trekt alle blikken op zich.

De SLK 55 AMG is de perfecte belichaming van de nieuwe slogan van het merk: ‘Driving Performance’. De combinatie van een rijdynamiek die borg staat voor uitzonderlijke sensaties, met een superieure sportiviteit, een unieke en hoogtechnologische uitrusting en lage verbruikcijfers is ongezien in het segment van de compacte high performance roadsters.

De SLK 55 AMG sprint in 4,6 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een maximumsnelheid van 250 km/u (elektronisch begrensd).

Volledige perstekst in bijlage