12
juni
2012
|
02:00
Europe/Brussels

De nieuwe SLS AMG GT

De nieuwe Mercedes-Benz SLS AMG GT onderscheidt zich door een nog grotere rijdynamiek en levert op racecircuits nog betere prestaties. Met een maximumvermogen van 435 kW (591 pk), met de verbeterde AMG SPEEDSHIFT DCT 7-sportversnellingsbak en met het nieuw ontwikkelde AMG RIDE CONTROL Performance chassis legt de SLS AMG GT – die als een coupé en als een roadster beschikbaar is – de lat nog maar eens hoger. Een opmerkelijke blikvanger bij de opties is het nieuwe hoogwaardige AMG designo Exclusive STYLE leder dat nu voor alle modellen van de SLS AMG beschikbaar is.

Tobias Moers, directielid en hoofd van de afdeling auto-ontwikkeling bij Mercedes-AMG GmbH, ziet het zo: “De nieuwe SLS AMG GT maakt het potentieel duidelijk van de supersportwagen van AMG. Meer bepaald op de racepiste levert de SLS AMG GT nog betere prestaties zodat hij een fascinerend, emotioneel en gedreven rijplezier biedt.”

Mannelijk en uitgesproken atletisch: de nieuwe SLS AMG GT heeft met zijn donker gekleurde koplampen en achterlichten en met zijn rood gelakte remzadels een heel eigen look. De vleugelvormige dwarslamellen en de sterhouder in de radiatorrooster hebben een hoogglanzende afwerking, net als de buitenspiegels en de lamellen in de motorkap en de spatborden. Het AMG-logo rechts op het kofferdeksel is uitgebreid met de letters “GT”.

Een blik op de technische specificaties laat er geen twijfel over bestaan dat AMG erin geslaagd is om het dynamische profiel van de SLS AMG GT nog verder aan te scherpen. De centraal vooraan gemonteerde AMG 6,3-liter V8-motor ontwikkelt een maximumvermogen van 435 kW (591 pk) bij 6800 t/min en geeft bij 4750 t/min een maximumkoppel van 650 Nm vrij. Daarmee accelereert de SLS AMG GT in 3,7 seconden van nul tot 100 km/u en haalt hij na 11,2 seconden een snelheid van 200 km/u.

U kan het volledige persdossier in bijlage terugvinden.