31
augustus
2015
|
02:00
Europe/Brussels

De nieuwe V-Klasse AMG Line

De Mercedes-Benz V-Klasse wordt uitgebreid

De nieuwe V-Klasse AMG Line introduceert een sportief design in het monovolumesegment

  • De V-Klasse AMG Line – uniek, emotioneel en sportief

  • Meer comfortvoorzieningen voor de V-Klasse – grootste panoramadak in het segment van de middelgrote bestelwagens, grote middenconsole met geïntegreerd koelvak en thermische bekerhouders met led-verlichting, iPad-houders achterin

  • De V-Klasse als succesverhaal – AVANTGARDE-uitvoering bijzonder populair

Brussel – Op het internationale autosalon van Frankfurt – midden september 2015 -  presenteert Mercedes-Benz dit jaar nieuwe uitrusting voor de V-Klasse, stuk voor stuk bijkomende en unieke hoogstandjes die de monovolume aantrekkelijk maken voor nieuwe doelgroepen. Zo wordt het model vanaf eind 2015 verkrijgbaar in de uitvoering AMG Line. De meest opvallende designkenmerken van het prestatiegerichte sportwagenmerk Mercedes-AMG zijn de hertekende voor- en achterbumperschorten, de opvallende drempelverbreders, de 19" lichtmetalen AMG-velgen en de bijkomende spoilerlip. Deze AMG-styling zet het unieke, progressieve design van de V-Klasse nog meer in de verf en straalt onmiddellijk sportiviteit en dynamisme uit.

Tegelijk kan het al uitzonderlijke comfortpeil in de V-Klasse nog worden verhoogd met nieuwe uitrusting. Nieuwe opties zijn onder meer het panoramadak, de grote middenconsole met geïntegreerd koelvak en thermische bekerhouders met led-verlichting, de twee iPad-houders achterin en de airconditioning voor de achterzetels.

Met die uitgebreide uitrusting geeft Mercedes-Benz veeleisende klanten nog meer mogelijkheden om hun V-Klasse naargelang hun wensen en voorkeuren te configureren als privéwagen of zakenberline. In maart, op het autosalon van Genève, blikte de prestigeconstructeur reeds vooruit op de AMG Line en de nieuwe comfortuitrusting met de stijlstudie 'Concept V-ision e'.

"De respons op de Concept V-ision e was bijzonder positief. Onze klanten houden wel van 'dat beetje extra'. Dat blijkt ook uit de individuele bestellingen: de meeste van onze klanten bestellen hun V-Klasse namelijk met tal van exclusieve, hoogstaande opties", verduidelijkt Volker Mornhinweg, Hoofd van Mercedes-Benz Vans. "Dat bevestigt dat de V-Klasse het monovolumesegment opnieuw heeft gedefinieerd met uiterst kwalitatieve, comfortabele, bijzonder functionele en dynamische personenwagens die plaats bieden aan maximaal acht personen. Met de V-Klasse AMG Line richten we ons nu tot bijkomende doelgroepen, die nog meer personaliseringsmogelijkheden en emotionele aantrekkingskracht zoeken."

De V-Klasse AMG Line – uniek, emotioneel en sportief

De AMG-koetswerkstijl geeft de V-Klasse een indrukwekkende dynamiek. De voorbumperschort met prominente luchtinlaten, het radiatorrooster met diamantpatroon en chroomaccenten, de expressieve spoilerlip en de achterbumperschort met diffuserlook benadrukken het gespierde karakter van de monovolume. De zijdelingse drempelverbreders lijken de flanken te verlengen en dragen zo bij tot de dynamische look. De 19" lichtmetalen AMG-velgen met zeven dubbele spaken maken de sportieve uitstraling compleet. Daarnaast beschikt de V-Klasse AMG Line over een 17"-remsysteem, remzadels met het opschrift Mercedes-Benz en een 15 millimeter verlaagde sportophanging met een strakkere afstelling van de veren en schokdempers. Als optie kan de AMG Line worden besteld met de AGILITY CONTROL-ophanging met een frequentieafhankelijke variabele schokdemping.

Ook in het interieur komt de signatuur van AMG duidelijk naar boven: kijk maar naar de verluchtingsroosters in silver chrome, de sportpedalen in geborsteld aluminium, de afwerking in imitatie-koolstofvezel en de zwarte hemelbekleding.

Het is de eerste keer dat de monovolumes van Mercedes-Benz Vans kunnen worden uitgerust met een AMG Line-pakket. De AMG Line-uitvoering is verkrijgbaar voor alle motorversies en koetswerklengtes van de V-Klasse en V-Klasse AVANTGARDE.

Nieuwe comfortvoorzieningen – stijlvol, luxueus en functioneel

Het al erg hoge comfortpeil en de functionaliteit van de V-Klasse kunnen verder worden opgekrikt met nieuwe voorzieningen. Vanaf september wordt een airconditioning achterin als optie verkrijgbaar. Het panoramadak, de grote middenconsole en de iPad-houders kunnen vanaf het einde van dit jaar als optie worden besteld.

Grootste panoramadak in het segment van de middelgrote bestelwagens

De V-Klasse heeft het grootste panoramadak in het segment van de middelgrote bestelwagens. Het 1,90 x 1,12 meter grote glazen dak laat het interieur baden in het licht en verhoogt het gevoel van welzijn. Het gaat om een tweedelige constructie, bestaande uit een elektrisch bediend glazen schuifdak vooraan en een vast glazen dak achteraan. Bovendien is het panoramadak uitgerust met een tweedelig rolscherm om het interieur volledig af te schermen van de zon. Zo kunnen de inzittenden ongestoord werken of ontspannen achterin, zelfs wanneer de zon fel schijnt. Wanneer het begint te regenen terwijl de V-Klasse met het dak open geparkeerd staat, wordt het panoramadak dankzij de regensensor automatisch in de kantelstand geplaatst om het interieur te beschermen. Het panoramadak en het rolscherm laten zich bedienen met een schakelaar in de middenconsole vooraan en met een centrale schakelaar in de hemelbekleding achteraan.

Brede middenconsole met geïntegreerd koelvak en thermische bekerhouders met led-verlichting, plus iPad-houders achterin

Om het comfort van de inzittenden nog te verhogen, beschikt de grote middenconsole over een gevulde armsteun en een geïntegreerd koelvak. Ze telt verschillende compartimenten, evenals twee bekerhouders vooraan, twee thermische bekerhouders met led-verlichting voor passagiers achterin en een vijf liter groot koelvak. Voor mobiele telefoons, laptops, enz. zijn USB-aansluitingen, een SD-sleuf, een 220 V-stopcontact en een 12 V-stopcontact voorzien. Zo worden zelfs lange reizen een ontspannende en aangename ervaring.

De V-Klasse kan ook worden uitgerust met iPad-houders op de voorste rugleuningen. Zodra de iPad in de houder is geplaatst, kan men hem opladen, kantelen en 90 graden draaien. Alle verbindingen (bv. voor hoofdtelefoons) blijven maximaal toegankelijk. Zo kan de iPad optimaal gebruikt worden. De stroomtoevoer is in de zetel verwerkt. Andere toestellen kunnen worden opgeladen via een bijkomende USB-poort op de houder.

De V-Klasse als succesverhaal – AVANTGARDE-uitvoering bijzonder populair

Sinds zijn marktlandering is de Mercedes onder de monovolumes uitgegroeid tot een waar succesverhaal. In het eerste jaar na zijn introductie werden er 25 procent meer exemplaren verkocht dan bij zijn voorganger, de Viano, in diens eerste volledige verkoopjaar vanaf september 2003. In de eerste helft van 2015 steeg het aantal verkochte exemplaren met 36 procent tot 15.200 (tegenover 11.200 het jaar ervoor). Met de nieuwe uitrusting biedt Mercedes-Benz zijn klanten voortaan een nog groter gamma aan configuratiemogelijkheden voor de V-Klasse. De uitvoeringen V-Klasse en V-Klasse AVANTGARDE, het Sport-pakket Exterieur, het Design-pakket interieur en de brede waaier aan opties zijn nu reeds beschikbaar. Zij bieden diverse innovaties voor dit segment, zoals de afzonderlijk te openen achterruit, de actieve parkeerhulp en het pakket assistentiesystemen met COLLISION PREVENTION ASSIST, dodehoekassistent, spoorassistent en PRE-SAFE®. Daarnaast is er ook keuze uit twee wielbasissen, drie voertuiglengtes, drie motorversies en de permanente vierwielaandrijving 4MATIC.

Die verscheidenheid gaat hand in hand met een hoog comfortpeil en een uitzonderlijke functionaliteit, drie factoren die de V-Klasse tot een instant succes hebben gemaakt. Erg populair zijn ook de exclusieve opties en de V-Klasse AVANTGARDE. Bijna de helft van de klanten opteert voor deze hoogwaardige uitrustingsversie die tal van optionele voorzieningen standaard aanbiedt. Denk maar aan de afzonderlijk te openen achterruit, de lederen zetels, de sfeerverlichting en de 'full led'-koplampen met Intelligent Light System.