08
september
2004
|
02:00
Europe/Brussels

De ontwerpstudie Viano Activity Mercedes-Benz

Amerikaanse afmetingen en een Europese dynamiek: met de ontwerpstudie Viano Activity wil Mercedes-Benz de interesse toetsen voor auto’s van de toekomst die de gebaande wegen verlaten.

De Viano Activity verzoent de verschillende autotradities van Europa en Amerika. De ontwerpstudie beleeft eind september haar première, tijdens het salon voor bedrijfsvoertuigen van Hannover.

Arbeid en vrije tijd verzoend

De Viano Activity weet een beroepsmatig gebruik te verzoenen met toepassingen in het dagelijkse leven en de vrije tijd.
De emotionele vormgeving neemt de dynamische lijnen van de Viano over maar doet die evolueren. Zo verwijst de voorschort, net als de panelen in gegroefd aluminium langs de deuren en de zijschotten, naar terreinwagens en activiteiten in open lucht.
Brede schuifdeuren – een nieuwigheid in het segment van de pick-ups – maken het de achterpassagiers gemakkelijk om in en uit te stappen. Een andere nieuwigheid is het variabele laadoppervlak. Normaal is de Viano waarvan de carrosserie verlengd werd, 4,99 meter lang. Een afmeting die perfect aan het gebruik in de stad aangepast is. Maar als het nodig is, kunt u de auto met een extensie verlengen tot 5,70 m.

De passagiersruimte van de Viano Activity geeft blijk van verscheidene eigenschappen: ze is ruim, praktisch en chique. “Ruim” wegens de plaats die ze biedt; “praktisch” wegens het multifunctionele karakter van de voorstoelen – die kunnen draaien zodat ze tegenover de achterstoelen staan en een groepje van vier vormen; “chique” wegens de stoelen in lavarood leer die de kwaliteit van de natuurlijke materialen onderstrepen. Het glazen schuifdak en vooral de achterwand van de passagiersruimte die schuin gezet kan worden en waarin een venster ingewerkt is, vormen de link tussen het interieur en de carrosserie van de auto.