09
maart
2012
|
01:00
Europe/Brussels

De sportiefste C-Klasse ooit

Mercedes-Benz houdt vast aan het silhouet van de C-Klasse: met de nieuwe coupés ‘Sport – engineered by AMG’ en het AMG Plus Sport Pack biedt het gamma sportversies ongeziene keuzemogelijkheden. De nieuwe modellen zijn beschikbaar vanaf juni 2012. Het AMG Plus Sport Pack is compatibel met alle carrosserievarianten en motorversies.

“Geraffineerde sportiviteit, dat is waar het merk voor staat dat aan de basis ligt van de creatie van nieuwe sportmodellen; ze concretiseren onze wil om het sportieve karakter van de C-Klasse te versterken,” aldus Joachim Schmidt, directielid van Mercedes-Benz Cars, verantwoordelijk voor Sales amp; Marketing. “Het aanbod aan sportversies voor de C-Klasse dat als aanvulling van het topmodel C 63 AMG wordt voorgesteld, is uitgebreider dan ooit.” In de toekomst zullen ook in andere gamma's, bijvoorbeeld op de nieuwe A-Klasse, sportmodellen worden aangeboden die technisch en esthetisch opgewaardeerd zijn.De naam dekt een heel programma – de nieuwe coupés C 250 Sport en C 250 CDI Sport die werden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de specialisten van AMG op het gebied van prestaties, garanderen een ongelooflijk dynamisme.

Naast het AMG Plus Sport Pack, dat het esthetische aspect opwaardeert, bevatten beide modellen ook technische onderdelen die het rijplezier vergroten. Dankzij het AMG-sportonderstel en de directere sportparameterbesturing, gekoppeld aan een sportuitlaatsysteem en nog sportiever schakelen in S- en M-stand zijn het gedrag in bochten en de rijkwaliteiten er nog dynamischer op geworden.De matte kleur ‘platina magno designo’ wordt exclusief voor de sportmodellen aangeboden.Het AMG Plus Sport Pack geeft de coupé, de berline en de break nog meer sportieve allure, dankzij de inhoud van het AMG Sport Pack, dat met name werd aangevuld met lichtmetalen AMG-velgen met 7 dubbele spaken, de AMG-spoiler en sportzetels in zwart ARTICO/DINAMICA-similileer. Het sportieve concept van de wagen wordt nog versterkt door rode veiligheidsgordels en door rode contrasterende stiknaden op het stuur, de zetels, de binnenkant van de deuren, de armsteunen in de deuren en de centrale console en het luchtrooster.

Het volledige persdossier kan u in bijlage terugvinden.